FOTO/VIDEO Vatrena prijetnja u istočnoj Španjolskoj: Vatrogasci se bore s oštrim požarom koji je zahvatio najmanje tisuću hektara

Razoran požar zahvatio je istočnu Španjolsku. Više od 1500 stanovnika je evakuirano iz područja u blizini vatre, a ovakva nepogoda rijedak je slučaj za ovo doba godine.

GalerijaPožar u Španjolskoj - 12 Požar u Španjolskoj - 9 Požar u Španjolskoj - 1 +3Požar u Španjolskoj - 4


Prvi ovogodišnji požar velikih razmjera u Španjolskoj od četvrtka je zahvatio najmanje 1000 hektara. Više od 1500 stanovnika iz obližnjih gradova je evakuiran zbog brzog širenja vatre.

Visoke temperature koje su iznosile iznad 30 stupnja Celzijevih i jak vjetar pogodovali su požaru koji je buknuo u blizini Villanueva de Viver u Castellonu, nedaleko od Valencije, a proširio se i na pokrajinu Castellon i autonomne zajednice Aragona, pišeEuronews.

Ukupno 450 vatrogasaca uz potporu 22 zračne jedinice angažirano je za suzbijanje požara, objavila je regionalna valencijska vlada na Twitteru.

🔥📍 @ximopuig otišao sinoć na PMA (Advanced Command Post) požar Alto Mijares

🗣️ “Prioritet je zaštititi ljudski život”

👩‍🚒 450 vojnika radi na gašenju plamena
a očekuje se da će se u posao gašenja uključiti 🚁 22 zračna sredstva

🦺 @GVA112 pic.twitter.com/i9VG5S4NBN

— Generalitat (@generalitat) 24. ožujka 2023

“Ovakvi požari tako rano u godini samo su još jedan dokaz klimatske krize s kojom se čovječanstvo suočava”, rekao je španjolski premijer Pedro Sánchez

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr