Izmjena Zakona o osobnim asistentima: “Bez pravilnika je to sve skupa mrtvo slovo na papiru”

Pitanje osobnih asistenata konačno će biti regulirano zakonom, prijedlog je uvršten na dnevni red. Donošenje zakona oporba pozdravlja, ali uz kritike.

GalerijaJelena Miloš, saborska zastupnica (možemo) Andreja Marić, saborska zastupnica (sdp) Nikola Grmoja, saborski zastupnik (MOST) +4Pitanje osobnih asistenata odredit će se zakonom - 1


Zakonom se uređuje dugo očekivano pitanje osobnih asistenata što je opora i podržala. Međutim, ne slažu se pojedinostima zakona.

Tako je saborska zastupnica Andreja Marić (SDP) komentirao je: “U e-Savjetovanju je bilo preko 900 primjedbi. Nažalost, dobar dio nije prihvaćen. Puno primjedbi odnosilo se na propise, očekujemo usvajanje potrebnih pravila i to u što kraćem roku jer bez njih je to sve skupa mrtvo slovo na papiru.”

Problem predstavlja i članak kojim se ograničavaju prava roditelja njegovatelja na osobne asistente za koji opora traži da se izbriše. “Ovim zakonom omogućuje se da roditelji njegovatelji imaju pravo samo na 22 sata mjesečno ovih usluga. Što je to? Minute dnevno“, rekla je zastupnica Jelena Miloš (Možemo!).

Nikola Grmoja (Most) se osvrnuo na glasovanje o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi: “Znam da je ovaj zakon cijeli rezultat onoga što se u petak dogodilo u Saboru. Međutim, vladajući se od te sramote koju su napravili glasujući protiv roditelja njegovatelja, protiv onih koji su svoj život posvetili svojoj djeci neće oprati nikada.”

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr