Otkriveni detalji impresivne akcije, iz MORH-a poručuju: “Od poziva do polijetanja treba nam 15 minuta”

Zahvaljujući brzoj reakciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pacijent je dobio novo srce koje je transportirano helikopterom Black Hawk.

GalerijaMORH o prijevozu srca - 4 MORH o prijevozu srca - 3 MORH o prijevozu srca - 1 +2Antonija Trupinić, časnica za odnose s javnošću HRZ-a


Pacijent koji je jučer, zahvaljujući brzoj reakciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstvatočnije dežurne posade 194. eskadrile transportnih helikoptera, 91. krila, dobio novo srce, u stabilnom je stanju. Ovo je, ističu iz MORH-a bio, dogovoren let, odazvali su se pozivu transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, no bude li zatrebalo hitno reagiratiod poziva do polijetanja treba im svega 15-ak minuta.

“Neka je otprilike trajao oko sat vremena, to nam naravno ovisi o vremenskim uvjetima i vjetru. Tako smo u jutarnjim satima preveli transplantacijski tim u trajanju od sat vremena”, poručujeAntonija Trupnić, časnica za odnose s javnošću.

Nakon uspješno provedene operacije transplantacijski tim s organom uspješno je prevezen iz KBC-a Split u Zagreb. Sletjeli su u vojarnu „Pukovnik Marko Živković” gdje ih je dočekalo vozilo za prijevoz transplantacijskih organa.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr