Nakon potresa: Hrvatska šalje Turskoj pomoć u vrijednosti od 350.000 eura

Hrvatska potresom pogođenoj Turskoj šalje 40 stambenih kontejnera, 60 kreveta i 120 madraca čiji je prijevoz do Istanbula organiziralo Ravnateljstvo civilne zaštite vlaka HŽ Cargoa.


Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut kazao je u petak na pripremama za polazak vlaka na prostor bivše Željezare Sisak da je ovo treće slanje pomoći Turskoj, nakon humanitarnog kamionskog konvoja od veljače odlaze pripadnici intervencijske postrojbe za potrage i spašavanja nesrećenih.

Vrijednost kontejnera, kreveta i madraca je oko 350.000 euradok će dodatni iznos transporta od oko 68.000 eura biti refundiran iz Mehanizma unije za civilnu zaštitu, kazao je Trut.

Tomislav Glavnikravnatelj Hrvatskog Caritasa koji je uz državna tijela sudjelovao u nabavi pomoći, istaknuo je da na ovaj način iskazujemo solidarnost s ljudima koji su u potrebi.

Zahvalio se svima koje ste prepoznali Hrvatski Caritas i preko njega do sada donirali za potrebe stradalnika u Turskoj 550.000 euradok je pomoć Caritasa u okviru današnjeg konvoja 114.000 eura.

Na ispraćaju konvoja bio je i turski veleposlanik u HrvatskojYavuz Selim Kiran koji je izrazio veliku zahvalnost Vladi RH na svim oblicima pomoći.

U Civilnoj zaštiti ističu da je ovo i uzvratna prijateljska gesta zbog ranije turske pomoći Hrvatskoj nakon potresa u našoj zemlji kada su poslali 200 kontejnera.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr