Novac umjesto u blagajnu stavljao u novčanik: Bankarica je ukrala gotovo pola milijuna eura

Skoro pola milijuna eura, koliko su klijenti u jedanaest godina uplaćivali na svoje transakcijske i depozitne račune, u računalnom sustavu jedne riječke banke nije evidentirano njezina 48-godišnja zaposlenica niti ih je položila u blagajnu, već ih je zadržala za sebe.


Iz primorsko-goranske policije u petak su objavili da su, nakon kriminalističke istrage, 48-godišnjakinju kazneno prijavili zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalnog krivotvorenja i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, čime je stekla oko 490 tisuća eura.

Terete ju da je od listopada 2010. do kolovoza 2021., kao zaposlenica riječke poslovne banke, primala uplate klijenata na njihove transakcijske i depozitne račune, ali ih nije evidentirala u računalnom sustavu niti je novac položila u bankovnu blagajnu, nego ga je prisvojio.

Osumnjičena je i da je, bez znanja i odobrenja klijenata, u računalnom sustavu banke evidentirala isplate s njihovih računaiz kojih je podizala novac i zadržavala ga za sebe, a kako bi opravdala te uplate stvarala je i nevjerodostojnu blagajničku dokumentaciju.

Banka je oštećena jer je klijentima morala nadoknaditi štetu od spomenutih 490 tisuća eura.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr