VIDEO Snimka akcije iz zraka: Pogledajte kako je izgledao transport i uništavanje aviobombi u Rijeci

Na području Kamenjaka u okolici Rijeke u četvrtak ujutro odvezena je i tamo uništena avionska bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata. Bomba je pronađena prije nekoliko dana na gradilištu ceste u Zvonimirovoj ulici u riječkom naselju Krnjevo. Prijevoz i uništenje bombe snimljeno je i iz zraka.

GalerijaU Rijeci pronađena i uništena zrakoplovna bomba - 3 U Rijeci pronađena i uništena zrakoplovna bomba - 2 U Rijeci pronađena i uništena zrakoplovna bomba - 5 +3U Rijeci pronađena i uništena avionska bomba - 4


Pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata bila je u četvrtak rano ujutro ukrcana na kamion i oko 9:35 uspješno je uništena.

Zrakoplovna bomba britanske proizvodnje bila je duga 110 centimetara i nosila je 107 kilograma eksploziva.

Cijela akcija premještanje, transport i uništavanje zrakoplovne bombe snimljena i iz zraka. Policija je objavila kako je to izgledalo.

U akciji pomicanje i uništavanje zračne bombe sudjelovali su policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Zaostala zrakoplovna bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena je prije nekoliko dana tijekom izgradnje na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC.

Ovo je drugo eksplozivno sredstvo uništeno u manje od tjedan dana u Rijeci.

Naime, protekli vikend s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada premještena i uništena i protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr