Dvoje pacijenata preminulo u čekaonici Hitne: “Posebno je zabrinjavajuće što ih je takve našla obitelj”

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti Duh dvoje pacijenata preminulo je u čekaonici Hitnog prijema krajem veljače. Iz bolnice su poručili kako su oba liječenja provedena prema pravilima struke, te kako takve situacije nisu rijetkost.

GalerijaPreminuli u čekaonici hitne - 4 Preminuli u čekaonici hitne - 3 Preminuli u čekaonici hitne - 2 +1Preminuli u čekaonici hitne - 1


Iz KB-a Sveti Duh poručili su kako je čekaonica dio radnog prostora. Međutim, oba preminula pacijenta prvo su pronašle osobe koje nisu djelatnici bolnice, a to je zabrinjavajuće. Sa slučajem su upoznati iu ministarstvu zdravstva te Udruženje za prava pacijenata.Jasna Karačićpredsjednica udruge reagirala je na slučaj.

Posebno zabrinjavajuće je što je obitelj našla pacijenta koji više nije bio živ što treba istražiti. Pozivamo inspekciju Ministarstva zdravstva da istražimo što se točno dogodilo i zašto pacijent nije bio pod nadzorom”, poručila je.

Građani su također komentirali, kako je ovaj slučaj – prestrašan.

“To nije u redu, trebali bi se doktori malo više brinuti, a ne samo hodati simo tamo”, rekla je jedna građanka za Dnevnik Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr