'PREUZELI SU MEDIJE I REANIMIRALI TITOIZAM, SVOJU RELIGIJU' Karamarku se plače zbog 'naših jugoeuropejaca': 'Nesretnici su predložili da se nešto u Zagrebu nazove po Milki Planinc'

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Autor: IG

Tomislav Karamarko na Facebooku je pisao o antihrvatskim elementima i zašto Zagreb podsjeća na glavni grad SFRJ.

“Da je reanimacija i renesansa jugosocijalističkog, antihrvatskog mentalnog sklopa u potpunom zamahu, svjedočimo svakog dana. Netko je rekao da Zagreb podsjeća na glavni grad SFRJ. Potpuno se slažem. Mi smo upravo ta, nekad omražena država, ali u granicama avnojevske Hrvatske. Sjena mega-zločinca Tita i svega onoga što on predstavlja, nadvila se nad onim što je ostalo od željene nam domovine, za koju su živote dali naši prijatelji u Domovinskom ratu. Tzv. pomirba je bila obična prevara na koju su nasjeli naivni hrvatski domoljubi, pa i sam Franjo Tuđman.

Ruka pomirbe koju je pružio, brutalno mu je iščupana. Ta i takva pomirba, zapravo je tranzicijski proces spašavanja starih komunističkih struktura i kapitala koji su pokrali i akumulirali kroz razne državne, udbaške, kosovske tvrtke i deponirali ih na bezbroj računa po raznim egzotičnim otocima. Hrvatski komunistički kapitalisti gledajući rušenje Berlinskog zida, ali i zadnje trenutke bračnog para Ceauseskua, nisu se dvojili oko pomirbe kao nužne potrebe za preživljavanjem. Šutili su se kao bubice, educirali po Europi svoje kadrove, savladavali jezike, glumali novovalne europske demokrate i gradili, za budućnost, potrebne im relacije. A mi? Naši prijatelji…?

Vojničke ili policijske čizme, bojišnice i preko 15 tisuća zastavom prekrivenih lijesova. Uspjeli su ti naši jugoeuropejci. Sačuvali su kapital, preuzeli mediji i reanimirali svoju religiju – titoizam, animozitet prema hrvatskoj državi po mjeri običnog hrvatskog čovjeka, domoljuba. I eto, krug se zatvorio u ozračju perverznog apsurda. Neki dan, neki nesretnici predložiše da se nešto u Zagrebu nazove po Milki Planinc. Da mi je vidjeti te kreature i čuti njihova obrazloženja za ovo vrijeđanje zdravog razuma i glorifikaciju zla…

Slična skupina prošlog tjedna u Karlovcu priredila je nestvarnu lutkarsku predstavu o licu i djelu Josipa Boljkovca, turbo gradonačelnika Karlovca u nekim vremenima. Traže da se nešto važno nazove po njemu. Što je radio ’45., ’46. nije važno. Ionako je neki sudac nemušto obrazložio da je Boljkovac bio good guy.

Autor: IG

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr