Ako tražite promjenu, 'Buttercream blonde' savršena je proljetna boja kose za osvježavanje cijelog izgleda

Ako ste i vi od onih koje ne mogu podnijeti da predugo imaju istu boju kose, dobrodošli ste u klub. Proljeće je za vas, u tom slučaju, svakako doba kada cvjetate. Zašto? Pa upravo zato što je to obično doba godine kada tražimo promjene kojima ćemo osvježiti svoj izgled. Ove godine hit će biti prirodne nijanse plave smeđe i crvene, a to je savršena prilika da isprobate nešto novo. Ako ste trenutno tamne, ma i ako ste plave, ali želite malo dinamičnosti, buttercream blonde savršena je nijansa za vas. Ona nije ekstremna, a iziskuje i manje izbjeljivanja. Topla je i prirodna, savršena ako želite prvi put isprobati plavu kosu.

Kako napraviti ‘buttercream blonde’ boje kose?

Zapravo, buttercream blonde je topla i kremasta nijansa plave koja će vašoj kosi dati dimenziju i teksturu izgleda. Kosa s ovom bojom izgleda osunčano i prirodno jer se miješaju pramenovi toplih i hladnih nijansi. To pak znači da će pristajati mnogim tonovima kože. Umjesto uobičajene svijetloplave boje koja je obično jednodimenzionalna i teško izgleda prirodno, kremasto plava začinjena je pramenovima u boji šampanjca i meda za izgled koji se lako održava. Ovu boju najlakše ćete postići ako ste već plavuša, ali nije teško ni ako imate tamniju kosu. upravo je zbog toga omiljena mnogim ženama.

Ova boja savršena je za sve željene promjene, bila ona suptila ili drastična. Za početak je potrebno posvijetliti temeljnu boju kose. Nakon toga se dodaju pramenovi u svjetlijoj nijansi. To će biti lako napraviti na prirodnoj kosi i ako ste već plavuša. Ako, pak, bojite kosu prije ovoga se detaljno konzultirajte sa svojim frizerom ili frizerom te napravite plan kako ćete posvijetliti kosu, a da ju minimalno oštetite.

Više o temiIzvor: Journal.hr