Liječnici idu u štrajk: “Mi nismo mala djeca, mi smo ozbiljni ljudi, zdravstvo je u kolapsu, kuća gori i to treba početi gasiti”

by | ožu 29, 2023 | Vijesti | 0 comments

Hrvatski liječnici idu u štrajk! Najavilo se to u utorak navečer pet liječničkih organizacija. Kada će štrajk točno i biti, izvijestit će javnost, no pripreme za njega su, kažu liječnici, počele.

GalerijaSanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 5 Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 4 +2Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 3


Tri tisuće liječnika na prosvjedu Čini se da poruka vladi nije bila jasna. Također očekuju da budu uključeni u rješavanje problema uključi premijer.

“Odgovornost za štrajk je na Vladi RH, a naravno da ćemo se u štrajku, kad god on bio, itekako pobrinuti o našim pacijentima”, rekao je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore. “Svi hitni pacijenti, svi onkološki pacijenti i svi pacijenti dječje dobi, bit će zbrinuti”, naglasio je.

Predsjednica hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović ističe kako su problemi ozbiljni. “Mi nismo mala djeca, mi smo ozbiljni ljudi, zdravstvo je u kolapsu, kuća gori i to treba početi gasiti”.

Novinarka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica izvijestila je kako je glasnogovornik Vlade naglasio da će razgovore s liječnicima voditi ministar Vili Berošno predsjednica sindikata Renata Čulinović kaže kako oniočekuju da će ih primiti premijer.

Što se pacijenata tiče, oni uglavnom podržavaju liječnike u njihovim zahtjevima, ali pod uvjetom da se sve odvija onako kako treba i da mogu obaviti sve preglede.

Ono što liječnici zamjeraju je da nisu dani nikakvi konkretni rokovi i to su više puta ponovili. Imali su četiri zahtjeva od kojih je jedan ispunjen, a to je reprezentativnost sindikata, dok drugi poput izjednačavanja koeficijenata i povećanja koeficijenata za 10 posto stanovnika nisu ispunjeni.

Razočarani su i što ih nitko nije primio nakon prosvjede 18. ožujka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr