BILOGORSKI BISER MU NIJE POMOGAO: Damama u 'Večeri za 5 na selu' hrana nije bila u fokusu kod ocjenjivanja

Foto: RTL

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

U novom tjednu u ‘Večeri za 5 na selu‘ kuhat će kandidati iz Bjelovara, Križevaca i okolice, a prvi domaćin među njima bio je soboslikar Lukakoji s obitelji živi u mjestu Puričani.

Luki su u goste stigli kuharica u vrtić Nevenkaprodavačica dobro, domaćica Senka i još jedna prodavačica Tishana pripremio im je predjelo naziva Bilogorski biserglavno jelo Sretna obitelj ja dezertiram Čarolija okusa. Domaćin je naposljetku osvojio 33 boda zato što su gošće smatrale da je trebala biti vesela atmosfera.

Foto: RTL

Dame su se upoznale u kombinaciji i dobro raspoložene krenule kod Luke, koji ih je dočekao sa sviračima. “Savršen ambijent, savršena muzika i odličan domaćin”, komentirala je Tihana, ai ostalima se to jako svidjelo. Nakon dobrodošlice i zdravlja još su malo zapjevali da bi uskoro počeli s predjelom.

Foto: RTL

Luka je za predjelo poslužio pogačice punjene pršutom, sirnim namazom i jajetom, a sve su gošće komentirale kako sve izgleda jako lijepo. “Bilo mi je malo ljutkasto, osvježavajuće, hladno, hrskavo i fino”, rekla je Senka, ai Nevenka je pohvalila predjelo.”„Svidjele su mi se te školjkice, to lisnato pecivo, ai sir mi je bio fin”, rekla je.

Foto: RTL
Foto: RTL

Teletina ispod peke uz krumpir i povrće bila je poslužena za glavno jelo, a svima je izgledalo jako ukusno. Tihana i Senka priznale su kako je prvi put jele teletinu ispod peke, što je začudilo i domaćina i Nevenku, koja je rekla kako je to uobičajeno jelo za njihovo podneblje. Na kraju su gošće pohvalile Lukino glavno jelo iako je Nevenki nedostajalo malo načina.

Foto: RTL

Za kraj večeri Luka je poslužio štrudlu s jabukama prelivenu kremu, a Nevenka je bila iznenađena što je sam razvlačio kore. “Za jednog dečka, bilo je odlično”, rekla je Ana čiji je kolač ipak bio malo suh. Luka je podijelio potom darove i malo su ih zapjevali.

Foto: RTL

Luka je za svoju večer od Tihane dobio desetku jer joj je sve bilo savršeno, pogotovo jela koja još nije probala, a Nevenka i Senka odlučile su se za osmice. “Predjelo je bilo u redu, glavno jelo malo neslano, a desert dobar. Da je atmosfera bila veselija, bilo bi bolje”, rekla je Nevenka, a Senka je također objasnila svoju ocjenu: “Sve je bilo super, ali atmosfera je trebala biti življa.” Najstroža gošća bila je Ana, koja je rekla: “Predjelo je bilo super, glavno jelo nije bilo dovoljno začinjeno i desert je bio suh.

Foto: RTL

Sutra kuha Nevenka, a hoće li ona zadovoljiti ukuse prilično zahtjevnih gostiju – ne propustite pogledati od 20.15 sati u novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr