Turci bijesni na sucu: obilježio utakmicu, skandalozna odluka

REAKCIJA NAKON PORAZA

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Turski mediji ne slažu se odlukom suca Andreasa Ekberga koji nakon VAR provjere u 55. minuti nije sudio penal. Kadioglu je pao u kaznenom prostoru nakon sudara sa Šutalom, ali nije bilo najstrože kazne

Hrvatska nogometna reprezentacija vratio se pobjedama na gostovanje u Bursi protiv Turske. ‘Vatreni’ su golovima pobijedili 2-0 Matea Kovačića.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Turski mediji nisu imali mnogo razloga za veselje nakon utakmica. Dobro su ušli u susret, ali nakon primljenih golova nisu mogli uzvratiti udarac Hrvatskoj.

– Reprezentacija je stala protiv Hrvatske. Nismo mogli zaustaviti Kovačića… – napisao je turski Nacionalnost nakon utakmice pohvalio je hrvatske navijače koji su se prisjetili žrtava potresa…

Foto: MURAD SEZER

– Hrvatski navijači koji su došli u Bursu nisu zaboravili naše građane koji su stradali u potresu. Došli su na tribine s natpisom ‘s vama smo’ i sudjelovali u koreografiji.

Sabah je podsjetio na 55. minutu kada je Kadioglu pao u kaznenom prostoru ‘vatrenih’ nakon sudara sa Šutalom.

– Skandalozna odluka, sudac je obilježio utakmicu – poručio je Sabah..

Traže ostavku izbornika

Turci na društvenim mrežama nisu bili baš oduševljeni potezom izbornika Stefana Kuntza kada je umjesto ozlijeđenog kapetana i ofenzivnog veznjaka Çalhanoğlua ubacio obrambenog igračaIsmaila Yukka.

Foto: MURAD SEZER/REUTERS

– Naša desetka i najbolji igrač se ozlijedio, a on umjesto njega uvodi obrambenog igrača. Trebao je uvesti ofenzivca Ardu Gülera. Kuntz, podnesi ostavku – Hurriyet je izdvojio neke od komentara navijača.

Turski izbornik Stefan Kuntz bio je zadovoljan igrom svoje momčadi, ali naravno rezultat ga ne zadovoljava.

– Nisam zadovoljan ovim rezultatom. Ali dobro je da smo odigrali pritisak na Hrvatsku i prisilili ju na sedam ili osam ozbiljnih pogrešaka. Najveća razlika između naših momčadi i Hrvatske? Kad bih baš morao istaknuti jednu, bio bi to prvi dodir s loptom. Na primjer, Stanišić već s prvim dodirom usmjeri loptu idealno tamo gdje želi. Moramo se poboljšati u tom segmentu, ne ide nam – rekao je pa nastavio:

– Bitno je i da smo dali minute nekim mlađim igračima, oni moraju učiti iz ovakvih utakmica. imamo ukupno osam koraka u ovim kvalifikacijama. Dva smo napravili. Želimo biti bolji u sljedećim utakmicama.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr