Dalić otkrio kako je motivirao igrače i dodao: Čim uđemo u komfor, to onda ne bude dobro

KONKURENCIJA JE POVEĆANA

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kovačić je bio sjajan, borio se, zatvarao, trčao. Bilo ga je svugdje, ovo je pravi Mateo, rekao je izbornik i dodao: Liga nacija? Idemo pokušati napraviti podvig

Zlatko Dalić izjednačio je rekord mentora Ćire Blaževića po broju utakmica na klubovima hrvatske reprezentacije i pobjedom u Turskoj (2-0) isprao gorak okus nakon remije protiv Walese u Splitu.

– Prvo da čestitam dečkima, po tko zna koji put su pokazali karakter, volju i motiv. Puno im je značila utakmica nakon onog gola u zadnjoj sekundi. Kad se vratiš u ovakav ambijent, gdje je Livaković imao sjajnih situacija i uspio pobijediti… Dečkima svaka čast. Nije lako doći ovdje ispred 40.000 ljudi i pobijediti – rekao je Dalić za Novu TV.

Koliko je bilo teško podići momčad nakon onog kiksa?

– Bili smo pravi i protiv Walese, nije to bilo loše, samo nije bilo sreće. Primili smo gol u zadnjoj sekundi. Nije bilo straha, igrali smo pred motiviranim protivnikom. Nismo imali kontrolu tijekom cijele utakmice i zabili smo dva gola. Ovo može biti dobra priprema za Ligu naciju.

Kako komentira tri promjene u prvih 11, Barišić umjesto Sose, Stanišić umjesto Juranovića, Pašalić umjesto Livaje.

– Dobro smo napravili. Gledali smo analizu protivnika, znali smo što i kako rade, na toj desnoj strani Borna je stajao blizu protivnika, Perišić mu je pomagao. Stanišić je bio dobar i pravovremen, namjestio gol. Pašalić je ulazio unutra, što je Krama radio u Splitu. Ovo je dobar rezultat, pobjeda koja nas motivira prema daljem. Ima još prostora za napredak.

‘Konkurencija je uvijek jako dobra’

Što znače ove promjene za iduće utakmice?

– Konkurencija je uvijek jako dobra, ne želim da imamo komfor. Čim uđemo u komfor, ne bude dobro. Želim da svi budu u ritmu utakmice, svi koji su na klupi mogu donijeti prevagu i to je bitno. Imamo kadar od 20 igrača koji mogu biti ti, nitko se ne može i ne smije otpustiti. Vezni red igra fenomenalno, uspio istrčati. Imali smo i grešaka, loših pasova. Mogli smo tu biti kažnjeni, ali nismo.

Mateo Kovačić zabio je dva komada.

– Kad Kova da, uvijek da po dva gola. Bio je sjajan, borio se, zatvarao, trčao. Bilo ga je svugdje, ovo je pravi Kovačić – rekao je Dalić i osvrnuo se na završnicu Lige nacije u lipnju:

– Lijepo je da je ta 72. s pobjedom, da je dostignut taj rekord. Idemo se spremati za Ligu naciju, imamo sposobnost i kvalitetu, vidjet ćemo. Nećemo raditi prevelik pritisak. Rekao sam dečkima “Nema pritiska, bitno je koji ćemo biti na kraju, a ne sad”. Tako iu Ligi naciji, pokušajte napraviti podvig. Možemo, spremni smo i probat ćemo.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr