HT-ova sedma Generacija NOW bavit će se zelenim tehnologijama

by | ožu 30, 2023 | Posao | 0 comments

Jučer je krenula sedmaGeneracija SADAnacionalni program obrazovanja djece i mladih u organizaciji Hrvatskog Telekoma iu suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Tema ovogodišnjeg programa su ‘Zelene tehnologije‘ te kako moderne tehnologije povezati s ekologijom i održivošću. Timovi koji sudjeluju u programu tako će osmisliti i izraditi projekt na zadanu temu koristeći kompletnu STEM opremu koju Hrvatski Telekom donira obrazovnim ustanovama, dok će im na raspolaganju tijekom cijelog trajanja programa također biti i stručna mentorska podrška Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

U Generaciji NOW sudjelovat će 142 obrazovne ustanove, uključujući srednje i osnovne škole, udruge te ostale obrazovne ustanove i institucije koje proizvode STEM znanje i razvoj za ključnu budućnost vještina. Program se održava uz institucionalnu potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ponosni smo što program Generacija NOW iz godine u godinu privlači velik broj djece, mladih i obrazovnih ustanova te što je mnogima od njih prilika za stjecanje iskustva u razvijanju praktičnih i korisnih STEM znanja. Ovogodišnja tema ‘Zelene tehnologije’ izrazito nam je bliska jer kao kompanija potičemo održivi razvoj i predano radimo na zaštiti okoliša te se veselimo ponovno vidjeti brojna zanimljiva rješenja mladih umova koja nas svake godine iznenade svojom kreativnošću“poručio je Igor Vukasovićdirektor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik žirija.

Cilj projekta je pružanje najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost. Osim opreme, Hrvatski Telekom svim sudionicima osigurava i besplatan pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom.

„Kroz suradnju IRIMa i Hrvatskog telekoma na projektu Generacija NOW stvoren je najveći obrazovni projekt Interneta stvari kroz koji je do sada educirano više od 500 mentora koji svoja znanja iz godine u godinu prenose na nove generacije učenika. Učenici kroz projekt stječu kompetencije u području digitalnih tehnologija, problema rješavanja, timskog rada i prezentacijskih vještina te postaju stvaratelji vlastitih tehnoloških rješenja kao odgovor na izazove u njihovim okruženjima. Veselim se vidjeti kreacije u području zelenih tehnologija koje će ove godine stvoriti učeničke timove“rekao je Paolo Zenzerovićizvršna direktorica IRIM-a i jedna od edukatorica na projektu.

Za ocjenjivanje radova ove godine bit će zaduženo žiri u sljedećem sastavu:

  • Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik Povjerenstva
  • Dejan Donev, direktor Sektora digitalnog bankarstva u Erste banci
  • Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku ​​i informacijske tehnologije u Hrvatskom Telekomu
  • Gordan Gledec, Fakultet elektrotehnike i računarstva
  • Josipa Majić, suosnivačica, fintech Revuto
  • Mislav Malenica, osnivač i

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr