Uskrs pred vratima, za neke obilje na stolovima, za druge prazan tanjur, ako ga i imaju: ''Donacije su slabe''

Pomoć u hrani treba gotovo svakom peti stanovniku Hrvatske, a uskoro stiže Uskrs. Jesu li policija socijalnih samoposluga i pučkih kuhinja pune ili prazne, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

GalerijaSkromna uskrsna košarica - 1 Skromna uskrsna košarica - 2 Skromna uskrsna košarica - 4 +2Skromna uskrsna košarica - 5


Pučka kuhinja đakovačko-osječke nadbiskupije svakodnevno pripremi120 topla jela za ljude u potrebi.

“Pučka kuhinja ima 120 korisnika, od toga kuhamo i za centar za prihvat beskućnika, njih je 20-ak. Ide od nas i doručak, ručak i večera isto tako će biti i za Uskrs”, poručujeKsenija Miličevićzamjenica voditeljice kuhinje.

Već Vepoput zapleta posluživat će ribu, a za Uskrs pečeno meso s mlincima, kuhanu šunku, jaja, mladi luk, francusku salatu i kolač.

Svoje uskrsne košarice već su polako počeli dobivati ​​korisnici osječke Udruge Rijeka ljubavi. Oni će za blagdane podijeliti 20 tona hrane za 970 obitelji koje čine oko 3000 korisnika.

“Brašno, šećer, jaja, ulje, rolana plećka, putar. Svi su pokriveni, hvala dragom Bogu. Uvijek ima dobrih, plemenitih ljudi, pogotovo kad je blagdan, onda su srca topla, meka i donacije stižu”, rekla jeŠtefica Čučakpredsjednica Udruge Rijeka ljubavi.

Osim za blagdanske stolove, usrećiti će se i gnijezda najmlađih.

„Mi nikad ne zaboravljamo svoju djecu, imamo 400 djece. Svako dijete će dobiti uskrsni paket. Bit će tu čokolada, bombona, keksa, čipsa”, dodao je Čučak.

No nije tako u svakoj humanitarnoj udruzi. Policija vukovarske udruge Duga gotovo su prazne, a donacije pristižu na kapaljku.

„Situacija je loša kao i većinom, a donacije su slabe. Nešto specijalno za Uskrs nemamo u najavi da bi nam netko donirao”, izjavila jeJasna Soliniz humanitarne udruge Duga Vukovar.

Srećom, uvijek se nađe slamka spasaširoke ruke već sedam godinu za redom su navijači.

Društvo prijatelja Hajduka Makarska rivijera prikuplja donacije za nas. Javili su se da su krenuli u akciju pa ih očekujemo”, dodaje Solin.

Tako će i Vukovarci umjesto praznih imati pune uskrsne košarice.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr