Fond iz Hong Konga planira prikupiti 100 milijuna dolara za kripto ulaganja

Dok se Hong Kong ponovno otvara za kripto tržište, lokalni investitori pokreću fond od 100 milijuna dolara za financiranje digitalne industrije. Novi fond, ProDigitalna budućnostbit će usmjeren na Web3 tvrtku u ranoj fazi orijentiran na regionalno tržište.

Prema Bloombergovom izvješću, ProDigital Future završio je svoje polugodišnje razdoblje prikupljanja sredstava s prikupljenih oko 30 milijuna dolara. Međutim, planirate prikupiti 100 milijuna dolara do kraja 2023. godine.

Fond vode Ben Ngpartner u hongkonškoj dioničkoj tvrtki SAIF Partners, i Curt Shi, dugogodišnji tehnološki ulagač iz Kine. U ovom trenutku, Sunwah Kingsway Capital Holdings i Golin International Group već su skočili kako bi podržali fond.

Shi je do sada rekao novinarima da je proces prikupljanja sredstava tekao ‘relativno glatko’, iako su oprezni ulagali u ulaganja svog novca u kripto projekte. Navodno su u ProDigital Futureu sudjelovali i hongkonški ulagači i neki obiteljski uredi iz Kine, Australije i Singapura.

Fond će prihvatiti Hong Kong i njegovu politiku, ali namjerava biti prisutan u Australiji i Singapuru, kao iu Europi i Sjedinjenim Državama, prema riječima osnivača.

ProDigital Future već je uložio u šest projekata digitalne imovine s metaverse tvrtkom GigaSpace i One Future Football, digitalnom nogometnom ligom iz Australije koja trenutno posluje u stealth modu.

U listopadu 2022. vlada Hong Konga iznijela je ideju o uvođenju vlastitog zakona za reguliranje kripto industrije. Komisija za vrijednosne papire i rokice Hong Konga objavila je 20. veljače predloženi režim licenciranja za kripto razmjene, koji bi trebao stupiti na snagu u lipnju.

Režim predlaže

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr