Max najbolji na prvom treningu u Australiji: Pokvario se GPS na stazi, dva puta prekidali trening

VN AUSTRALIJE

Fotografija: JAIMI JOY

Nizozemac je bio uvjerljivo najbrži, ali je i uništio jedan set guma jer je s bolidom otišao izvan staze. Ferrarijevci su bili peti i šesti, a iskusni Alonso i dalje je u samom vrhu s Aston Martinom

Nakon dva tjedna vraćaju nam se oktanska uzbuđenja, a na prvom treningu za VN Australije bilo je poprilično kaotično. Najbrži je s 1:18.790 bio aktualni svjetski prvak Max Verstappen iz Red Bullaispred MercedesovogLewis Hamilton (+0,433), dok je treći bio Meksikanac iz RB-aSergioPerez(+0,503).

Dva smo puta vidjeli crvene zastave pa je trening bio desetak minuta kraći nego inače, a za prvu nisu krivi vozači, već kvar na GPS sustavu. Srećom to nije dovelo do sudara, ali momčadi nisu mogle pratiti kretanje bolida na stazi te su se zato dogodile velike gužve, a bilo je i nekoliko bliskih susreta bolida.

Foto: DARRIAN TRAYNOR

Dogodilo se do 23 minute prije kraja treninga, a prekid svega trajao je devet minuta. A trening se još skratio jer se pokvario Williams Logana Sergeanta četiri minute prije kraja te se samo ugasio. Vremena za nešto više od uklanjanja bolida nije bilo.

Što se tiče samih događanja na stazi, Verstappen je uništio jedan set guma nakon što se izvrtio, a ponovno se žalio na mogućnost mijenjanja brzine. I njegov timski kolega Perez prošao je kroz šljunak i travu, ali nije to omelo Red Bullove da ostanu među najbrža tri. Ovaj put tamo nije bio Fernando Alonso iz Aston Martina.

Foto: DARRIAN TRAYNOR

Iskusni Španjolac bio je iza trećeplasiranog Hamiltona, dok su na petom i šestom mjestu bili Ferrarijevi Charles Leclerc ja Carlos Sainz. Još su Yuki Tsunoda iz AlphaTaurija the Kevin Magnussen ja Nico Hülkenberg iz HAAS-a imali izleta izvan staze, ali nisu vidljivo oštetili bolide. Drugi slobodni trening počinje u sedam sati.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr