Gerd Leonhard u budućem vremenu

by | tra 1, 2023 | Posao | 0 comments

Može li održivost biti isplativa? Pitanje je to koje se sve češće postavlja, ali mnogi smatraju da je potpuno nepotrebno jer alternative jednostavno nema. Prošle smo godine na poslovnoj konferenciji Future Tense čuli od futurologa Mikea Walsha da “poslovi koji nisu digitalni više neće postojati za 10 godina”. Ove godine švicarski futurolog Gerd Leonhard poručuje kako ista sudbina čeka poslove koji nisu održivi.

„Zbog krize s pandemijom Covida-19 potpuno smo promijenili prioritete. Ekonomist Milton Friedman kaže da smo puno spremniji napraviti radikalne promjene kad smo suočeni s krizom i propadanjem. Nakon pandemije, zbog koje smo promijenili svoj način života jer smo morali, mislim da ćemo istu stvar napraviti is klimatskim promjenama. To nije pitanje altruizma ili humanizma, nego napretka. To je poslovna strategija čovječanstva“kaže Leonhard.

Ovaj švicarski futurolog, nekadašnji glazbenik, u posljednjih 20 godina postao je jedan od najcjenjenijih govornika i futurologa na svijetu, s više od 1600 govora i aktivnosti u više od 50 zemalja svijeta. Savjetovao je brojne globalne tvrtke i nacionalne vlade, a naziva se prije svega – humanistom. U srcu njegovog djelovanja je moto: Ljudi, Planet, Svrha i Prosperitet te smatraš kako će u idućih 5 godina svi uspješni poslovi biti zeleni i održivi.

“Fan sam tehnologije i umjetne inteligencije. Ne mislim da se trebamo bojati, ali mislim da se moramo mijenjati. Ne trebamo razmišljati o tome koja će radna mjesta i vještine nestati, nego razmišljati na način da će se opstati oni koji će se znati koristiti. U srcu svakog sustava ili pojedinca mora postojati, uz želju za preživljavanjem, i želja za održavanjem. Po meni, neupitno je hoćemo li ili nećemo ulagati u održivost. Ako želite opstati, ostati i postići pozitivan trag – održivost je jedini scenarij“smatra Sabina Škrtić, članica uprave ENNA grupe.

Future Tense međunarodno je nagrađena poslovna konferencija i održava se 10. i 11. svibnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti. Osim Gerda Leonharda, u Zagreb dolazi još šest svjetskih cijenjenih futurologa; Erica Orange govorit će o budućem obrazovanju i radu, Nikola Badminton o tehnologiji budućnosti, a Anders je shvatio o tome kako će izgledati vodstvo budućnosti. S kopenhaškog Instituta za studije budućnosti dolaze dva futurologa; Sophie Hvitvedkoja će nam približiti kako izgleda budućnost metaversea, umjetne inteligencije i medija te Joe-Max Wakimstručnjak za trendove u zdravstvu i medicini. Alfons Karabuda govorit će o budućnosti industrije zabave i kulture.

Osim predavanja, na Future Tense 2023. očekuju vas i panel rasprave s vodećim ljudima iz lokalne i regionalne poslovne i akademske zajednice, neprofitnog sektora i javne uprave. U MSU će se okupiti donositelji odluka na svim razinama i o mogućnostima koje donose nove tehnologije i primjena inovacija u svakodnevnom poslovanju.

Detalje o futurolozima te fotografije slobodne za objavu pronađite u priloženom press kitu, koji možete pronaći i na CRTAa sve o ovogodišnjoj konferenciji, kao io ulaznic

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr