'NEMOJTE IZDATI CRNU GORU, PRETKE I POVIJEST!' Vučić bijesni uoči izbora, ne ide sve po planu: 'Šutim na svaku uvredu, mene bi objesili da sam to rekao'

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Autor: LB

predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije zadovoljan podrškom regionalnih lidera Mili Đukanoviću uoči izbora u Crne Gore te je komentirao tu situaciju i osvrnuo se i na izjavu člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Tako je Vučić u govoru koji je održao u Kraljevu rekao da dužnosnici zemalja regije daju potporu uoči predsjedničkih izbora u Crnoj Gori Miliju Đukanoviću koji, kako ističe predsjednik Srbije, koristi priliku da također vrijedi Srbija.

“Čuli ste da su Denis Bećirović i Albin Kurti otvoreno podržali Mila Đukanovića, ja ćutim na svaku uvredu, pa tako i na Đukanovića, kojem ću u ponedjeljak dati odgovor. Zamislite da sam rekao ono što su Bećirović i Kurti, nema mjesta na svijetu gdje me ne bi objesili, od Bruxellesa do Washingtona, mediji koji o tome ne bi pisali. To je normalno i normalno je da Srbija ništa ne govori”, rekao je Vučić.

‘Nikada nisam upotrijebio izraz ‘srpski svet’

Naglasio je i kako slabljenjem Srbije želi napraviti ravnotežu u regiji.

“Normalno je da to rade. Zašto to raditi? Jer Srbija uvijek mora biti netko tko će biti slabiji od njih u regiji, jer onda jačanjem svih njih stvaraju tzv. Oni zapravo stvaraju neravnotežu. Slušali ste od kandidata u Crnoj Gori, Bosni, bajke o ‘srpskom svijetu’, kako ugrožavamo ne znam koga. A tko je to?”, pita Vučić.

Osim toga, poručio je kako nikada nije upotrijebio sintagmu “srpski svijet”.

“Šutim na uvrede iz Crne Gore, pa i tog Đukanovića, koji će u ponedjeljak dobiti odgovor. Neću se miješati u njihove izbore”, ističe Vučić.

‘Nije svejedno što ćete odlučiti u nedjelju’

Inače, Bećirović je u videoporuci izrazio podršku Mili Đukanoviću i pozvao građane Crne Gore da glasaju za aktuelnog predsjednika.

“Nije svejedno što ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati povijest, čuvajte državu”, rekao je Bećirović.

Istaknuo je kako su Crna Gora i Bosna i Hercegovina među najstarijim državama jugoistočne Europe, a kao član Predsjedništva države BiH njegova je ljudska i politička obveza podržati snage koje se bore za očuvanje neovisnosti. Crne Gore.

“Ja sam čovjek čiji je stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržavam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine”, rekao je Bećirović i pozvao građane da u nedjelju izađu na izbore i time sačuvaju svoju domovinu.

Autor: LB

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr