Čačićev ples na rubu i iritantne isprike! I zbog tog niza Dinamo je 2018. doveo Bjelicu…

JE LI NASLOV UGROŽEN?

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Dinamo u četvrti krug ulazi sa sedam bodova viška. I bez Ademija i Petkovića, a ove godine više golova postigli su Ristovski i Ljubičić nego Petković i Drmić! Manje od 50 posto pobjeda u gostima Dinamo nije imao od ‘lige za bedaka’

Čačiću, odlazi!, povikali su navijači kad je Livaković skinuo sjajnu priliku Fruka, a pored Gorice, debelo posljednje momčadi HNL-a, prvak Dinamo izgledao je kao drugoligaš.

Ma nije stvar ni samo u rezultatu, Dinamo ako može priuštiti još koji kiks jer bodovna je zaliha i dalje tu, ali 1-1 u Velikoj Gorici, kao i sve ono što okružuje momčad, alarmantno je! Da, i Hrvatska je s Walesom odigrala 1-1 pa je posve dominirala, razbila goste, napromašivala se i primila gol u 93. minuti iz jedinog udarca na gol. Dinamo je u remiju s Goricom imao manje udaraca u gol (15-14 za Goricu), udaraca u okvir gola (7-4), kornera (3-0)…

– Moram biti zadovoljan bodom – rekao je Ante Čačić pa potražio još pokoji izgovor.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Puli i Šibeniku to je bio loš teren, pa zbivanja oko kluba, ozljeda i izostanci (iako ima momčad s uvjerljivo najširim i najskupljim kadrom), a sad je rekao ovo:

– Primili smo opet eurogol, kao iu Puli. Nadam se da više nećemo primati takve eurogolove.

Čačić se riješio igrača i sad mu fale

Dinamo je, dakle, u zadnjih pet kola osvojio pet bodova. Lošiji niz nije imao od lipnja i srpnja 2020., dok je na prijelazu travnja u svibnju 2018. u pet kola osvojio samo četiri boda, što je koštalo posla Nikolu Jurčevića i tada je počela Bjeličina povijesna era.

Jurčević je tada bio zadnji trener Dinama koji je povezao tri gostovanja bez pobjede te je ugrozio naslov prvaka. I Čačić ima tri uzastopna gostovanja bez pobjede, je li ugrozio naslov? To je u Dinamu kriterij za otkaz. Čačić mu pleše po rubu. ja nedavnom izjavom o Dariju Šimiću da prije mora potpisati ugovor i vidjeti što mu je opseg posla, ali i radom kao sportski direktor. Koji je Dinamo doveo u situaciju da ostane s 14-15 igrača i mora zvati kadeta Tonija Majića (16) da popuni kadar, a napadača nema, unatoč čemu se riješio Oršića, Emrelija, Jurića… I nije htio Brekala.

Foto: ANNEGRET POZDRAV

Dinamo u četvrti krug prvenstva ulazi sa sedam bodova viška. I bez Ademija, s ozlijeđenim Petkovićem i činjenicom da su ove godine više golova postigli bekovi (Ristovski četiri, Ljubičić jedan) nego napadači (Petković i Drmić po jedan)! U 13 gostovanja ove sezone “plavi” su samo šest puta pobijedili, au zadnjem krugu čekaju ih gostovanja kod Lokomotive, Istre, Hajduka, Osijeka i Rijeke. Posljednju sezonu s manje od 50 posto pobjeda u gostima je izvadio profesor Tomislav Globan, 2004/05. kada je Dinamo igrao u ligi za ostanak…

Dinamo najbolji samo u prvom krugu

Prvi krug HNL-a, prvih devet kola, Dinamo je završio s uvjerljivom prednošću, osvojio je 25 bodova, a Hajduk 19. No u drugom krugu osvojio ih je samo 17, a Hajduk i Osijek po 19, au trećem 18, koliko i Rijeka uz utakmicu manje, dok ih je Hajduk ugrabio 15.

U četvrti krug prvak ulazi sa sedam bodova prednosti. I velikim pritiskom na Čačića.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr