Trojica britanskih državljana u talibanskom zatvoru: Među njima je i kontroverzni pustolov

Trojica Britanaca odvedena su u talibanski zatvor u Afganistanu, a među njima je i takozvani ljubitelj “opasnog turizma” Miles Routledge.


Osim Milesa Routledgeadrugi zatvorenik talibana je Kevin Cornwell, djelatnik humanitarne organizacije, a treći je neidentificirani britanski državljanin koji upravlja hotelom u Kabulu, navodi se.

“Ulažemo velike napore kako bismo osigurali konzularni kontakt s pritvorenim britanskim državljanima u Afganistanu i pružamo podršku njihovim obiteljima;” kazala je osoba zadužena za medije britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Međutim, britanski Ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj nije Reutersu potvrdio detalje o britanskim državljanima.

Routledge je postao poznat, ali je također i osporavan, jer je njegov izazov putovati u državu ocijenjene kao opasne odakle se javlja i postavlja objave na društvenim mrežama.

Routledge na Twitteru navodi da odlazi “na najopasnija mjesta na Zemlji radi zabave”, a na listi su Afganistan, Južni Sudan i Ukrajina, piše Independent online.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr