'UZET ĆU KALAŠNJIKOV I NAPRAVITI MASAKR U CRKVI!' Od svećenika izvukao auto, vikendicu i gomilu novca: Konačno se zna pozadina odvratne ucjene

Foto: Pixabay/Ilustracija

Autor: Dnevno.hr/MP

Nesvakidašnji slučaj iznude istražuje Općinsko državno odvjetništvo koje provodi istragu protiv mladića (26) kojeg tereti da je godinama iznuđivao lokalnog svećenika (60) na virovitičkom području.

Naime, župnik mu je u strahu za život dao gotovo 100.000 kuna te mu je darovao svoja dva automobila vrijedna 17.000 eura, kao i nekretninu na moru vrijednu najmanje 50.000 eura. Ukupno je tako mladić oštetio župnika za više od 600.000 kuna.

Isprva su razlozi ovakve iznude svećenika bili nepoznati, a sada curi sve više intrigantnih detalja. Navodno se radi o velečasnom Špišiću iz Bukovice kraj Virovitice, a poznat je i motiv.

Kako piše Telegrammladić je imao kockarske dugove pa se okomio na svećenika uvjeren da ima novaca.

Prijetio ubojstvom zbog dugova

26-godišnjak je žrtvi ozbiljno prijetio da će ubiti njega, njegove kolege i vjernike koji dolaze u crvu ako mu ne plati iznose koje traži. Iznuđivao ga je od 2019. godine, a radi se o novcu, automobilu te apartmanu u Dalmaciji. Sve to je svećenik prepustio mladiću.

Ovaj kockar prodao je svoje vozilo i nekretnine kako bi podmirio dugove.

‘Napravit ću masakr u crkvi’

Prijetnje koje je 26-godišnjak upućivao svećeniku bile su doista zlokobne. Sve je kulminiralo u prosincu prošle godine. Tada je iznuđivač svećenika prijetio u njegov automobil dok su se vozili virovitičkom obilaznicom.

Svećenik je istraživačima opisao da je mladić u jednom trenutku u njemu uperio pištolj. Prijetio je da će ubiti i njega i njegove vjernike. Zatim je najavio da će uzeti kalašnjikov i bombe te napraviti masakr u crkvi. Tada je tražio svećenika 57 tisuća kuna za svoje kockarske dugove.

Za ovaj slučaj saznaje se svega par dana nakon što je u Zagrebu uhićen 34-godišnjak, sin sutkinje i odvjetnika, koji je zbog kockarskih dugova lani počeo 25 razbojništava.

Autor:Dnevno.hr/MP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr