KAVA GA UVALILA U PROBLEME! Kovačića iznenadile glasine: 'Nije istina da se o tome pričalo'

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/IK

Prvi dio prošlog tjedna bio je sjajan za Matea Kovačića zbog dva zabijena gola u hrvatskom dolasku do 2:0 protiv Turske u Bursi u ranoj fazi kvalifikacija za Euro, a nakon toga uslijedio je povratak u klupskom poslu s puno manje lijepih vijesti za 28-godišnji Vatrenog. Kovačić je do 80. minute bio u akciji u domaćem porazu Chelseaja od Aston Villea u 29. kolu engleskog Premiershipa, s 2:0 za goste iz Birminghame, što je londonske Plave ostavilo na skromnom 11. mjestu ljestvice, pet bodova iza pozicije koja je izašla iz Birminghame. prvenstva vodi u Europu.

Chelseajev pad na domaćem terenu imao je i posljedice s obzirom na to da je jučer objavljeno da je Graham Potter napustio klupu. Dobio je otkaz nakon manje od pola godine na klupi Londončana, u potrazi za nasljednikom, kao prvi favorit spominje se Nijemac Julian Nagelsman koji je nedavno ostao bez posla u Bayernu.

Situacija je napeta, a neće se primiriti ni najave ovoljetnih brojnih odlazaka iz momčadi, što se spominje već neko vrijeme. Dio te priče je i Kovačić, a jedan aspekt svoje klupske budućnosti dotakao se u razgovoru za Sportske novosti – tvrdeći da nije točno kako je bio u kontaktu s Milanom i ponudio se velikom talijanskom klubu.

Sve je izazvala jedna kava

Milan je prošlog mjeseca bio na londonskom gostovanju protiv Tottenhame u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, na putu do prolaska dalje s ukupnih 1:0, a tada se dogodio jedan susret koji je potaknuo nagađanja da se priča o dolasku 28-godišnjeg Vatrenog u redove. velikog talijanskog kluba.

“To doista nije točno. Išao sam u hotel gdje su oni bili u Londonu pozdraviti dr. Andreja Milutinovića, mog osobnog trenera i stručnjaka za oporavak. S njim surađujem dugo godina, popili smo kavu i ništa više”, rekao je Kovačić za SN.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Veliki adut Vatrenih bit će u dresu Chelseaja barem do kraja sezone, a odgovor o nastavku suradnje tek treba doći. Ostane li Kovačić u Londonu, uslijedila je suradnja s novim čovjekom na klupi kojeg tek čeka, a dosadašnji trener Graham Potter dobio je otkaz s jako puno novca, uz rekordnu otpremninu o kojoj se piše u Engleskoj.

Prema informacijama s Otoka, 47-godišnji engleski trener će za prijevremeni raskid ugovora dobiti oko 24,5 milijuna eura. Riječ je o unosnoj otpremnini, ali ipak nije u iznosu koji se spominjao kao puni – da je došlo do toga da je Chelsea Potteru morao isplatiti taj novac.

U tom slučaju radilo bi se o iznosu od oko 57 milijuna eura, no kako prenosi Sky Sports, došlo je do dogovora o isplati manje novca.

Potraga za novim trenerom

Dok traje potraga za Potterovim nasljednikom na klubu u Londonu, u fokusu je Julian Nagelsmann koji je u Bayernu smijenjen s klubom, no još uvijek je pod ugovorom s bavarskim velikanom i prima plaću dok ne pronađe novi klub.

Stoga je važna Bayernova uloga iu pregovorima oko mogućeg dolaska 35-godišnjeg njemačkog trenera u Chelsea, u dijelu priče u kojem će imati glavnu ulogu. Hasan Salihamidžićpoznati bivši reprezentativac BiH i nekadašnji dugogodišnji Bayernov veliki adut na terenu, sada sportski direktor slavnog kluba.

Autor:Dnevno.hr/IK

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr