NBA igrači uskoro će smjeti pušiti marihuanu bez posljedica

VELIKA ODLUKA

Foto: Reuters/PIXSELL, 24sata

Nema potrebe da se liga ponaša kao Big Brother u ovom trenutku. Mislim da se mišljenje društva o marihuanima promijenilo u određenoj mjeri, komentirao je upravitelj NBA lige

Marihuana će uskoro biti uklonjena sa liste zabranjenih supstanci NBA lige. To je vijest koja će razveseliti dobar dio igrača najpoznatije košarkaške lige na svijetu. Naime, korištenje marihuane popularno je među košarkašima, a jedan od velikih zagovornika legalizacije je i ponajbolji igrač današnjice, Kevin Durant(34).

– Meni to raščisti distrakcije u glavi. Opusti te, to je kao da popijete čašu vina – pričao je Durant prošlo ljeto u intervjuu pa otkrio da je na njega zapravo došao pod utjecajem marihuane.

Fotografija: BRIAN SNYDER

NBA i sindikat igrača (NBPA) pregovaraju o novom kolektivnom ugovoru, a jedna od tema koje su se dotakle bilo je skidanje marihuane s popisa zabranjenih supstanci, piše pouzdani The Athletic. Nekoliko NBA igrača suspendirano je zbog pozitivnog testa na marihuanu. Tako je, primjerice, tadašnji centar Charlotte Hornetsa, Al Jefferson, suspendiran u sezoni 2015./16. na pet utakmica.

Pojeo bombone s THC-om pa dobio napad panike

Dion konobariviše je pretjerao u sezoni 2018/19. Pojavio se na momčadskom letu Miami Heata pod gumenim utjecajem bombona koji su puni THC-a. Dobio je napad panike usred leta zbog čega je avion morao sletjeti, a Waiters je posljedično suspendiran na deset utakmica.

Inače, NBA je treću uzastopnu sezonu obustavio testiranje na marihuanu. To je odlučio upravitelj lige Adam Silver kako bi igrači imali manje stresa za vrijeme pandemije korona virusa.

Fotografija: Gary A. Vasquez

– Odlučili smo da, s obzirom na događanja u društvu i stres kroz koji igrači prolaze, nema potrebe da se liga u ovom trenutku ponaša kao Big Brother. “Mislim da se mišljenje društva o marihuanima u određenoj mjeri promijenilo”, rekao je tada Silver.

Po tom pitanju NBA slijedi primjer MLB i NHL lige koje su posljednjih godina znatno relaksirale politiku marihuane.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr