Magma najveći dužnik, upozoreni i sportski klubovi

Na drugom mjestu je Mera invest iz Beograda, u vlasništvu Marka Miškovića, čiji je dug oko 8,5 milijuna eura.

Magma iz Šapca uvjerljivo je najveći porezni dužnik u Srbiji među aktivnim pravnim licima, piše Politika. Posljednjeg dana veljače njen je dug iznosio oko 10 milijuna eura.

Na drugom mjestu je Mera invest iz Beograda, u vlasništvu Marka Miškovića, čiji je dug oko 8,5 milijuna eura. Kako napominju iz Porezne uprave, dug će se namiriti prisilnom naplatom iz novčanih sredstava, potraživanja, upisanih hipoteka.

Treći na popisu najvećih dužnika je tvrtka Termol iz Leštana – 891.820.021,88 dinara (7,6 milijuna eura). Veliki dug ima i tvrtka Ratko Mitrović od oko 396.528.804,57 dinara (3,38 milijuna eura). Na početku je Nibras iz Pirota s dugom od oko 20 milijuna dinara.

Kada je riječ o poduzećima u stečaju, u oči bodu dugovi Beobanke od 34,5 milijardi dinara i Beogradske banke od 18,5 milijardi, s tim da ti dugovi traju već dva desetljeća. Iza njih je Zastava oglas za prodaju osobnih automobila – 8,6 milijardi dinara.

Kad je riječ o poduzetnicima u vrhu liste je IT konzultant Boban Petrović iz Obrenovca čiji dug iznosi 445,4 milijuna dinara, a potom klaonica Biftek – 405,9 milijuna dinara. Posljednjeg dana veljače ukupno je 3614 poduzetnika imalo u prosjeku dug veći do pet milijuna dinara.

Nedavno se o poreznim dugovima oglasio i predsjednik Aleksandar Vučić koji je upozorio sportske klubove i sve druge da podmire dugove prema državi, “jer se tim novcem grade ceste i izdvajaju za sve ostalo”.

“Nadam se da će sa završetkom sezone isplatiti dugovanja državi Srbiji. Ovo se posebno odnosi na

Više o temiIzvor:Poslovni.hr