ABBYY FineReader PDF 16 dobiva značajnu nadogradnju

Popularni ABBYY FineReader PDF 16 dobio je novu nadogradnju Release 3 koja donosi novosti u sljedećim dijelovima softvera – PDF Editor, OCR Editor, Compare Documents i Hot Folder.

Naime, nova verzija FineReader softvera dobiva novi alat „Izbriši prazne stranice”, koji pronalazi sve prazne stranice u PDF-u i prikazuje ih korisnicima koji ih zatim mogu izbrisati jednim klikom miša. Ovaj alat možete pronaći na alatnoj traci ispod odjeljka Organizirajte stranice ili u osnovnom izborniku, a prečac za njega je Ctrl+Alt+Backspace.

Organizirajte stranice sada ima i mogućnost da korisnici mišem uokvire „sličice“ svih stranica, koje onda mogu premjestiti, rotirati, brisati i slično.

Nadogradnja Release 3 također donosi tehnologiju GlyphRecovery, koja automatski rekonstruira kodiranje znakova u PDF-ovima s netočnim kodiranjem teksta. Drugim riječima, to je tehnologija koja omogućava izdvajanje teksta iz PDF-ova s ​​netočnim kodiranjem. Prema ABBYY-u, GlyphRecovery nije savršen, ali daje dovoljno dobre rezultate.

Među ostalim značajkama, u novoj verziji softvera, moć obrade može se ograničiti opcijom “Broj procesorskih jezika korištenih za OCR”a dodana je i postavka „Bez predobrade“, koja osigurava da slike unutar dokumenata ne mijenjaju svoju kvalitetu. Tu je također i nova mogućnost dodavanja takozvanih „Naslov” stilova različitih razina, slično kao što to već duže vrijeme ima, primjerice, Microsoft Word.

Sve promjene koje donosi Release 3 verziju FineReadera dostupne su na sljedećem poveznici.

Više o temiIzvor:Bug.hr