Google uvodi novo pravilo na Trgovini Play u vezi brisanja korisničkih podataka

Pravilo će od programa zahtijevati da ponude “lako vidljivu opciju” za brisanje korisničkog računala prilikom objavljivanja aplikacije na Google Play Storeu, tj. korisničkih podataka u aplikacijama bez obzira na to koristi li se aplikacija još uvijek ili ne.

Nova politika brisanja podataka “ima za cilj osnažiti korisnike s većom jasnoćom i kontrolom nad njihovim podacima unutar aplikacije”, stoji u priopćenju. objaviti.

📷 Slika: Google
Slika: Google

Aplikacije koje omogućuju kreiranje korisničkih računa uskoro će morati nuditi mogućnost brisanja tih podataka na jednostavan i lako dostupan način. Također treba omogućiti brisanje podataka putem web obrasca kako korisnik ne bi bio dužan ponovno instalirati aplikaciju kako bi zatražio brisanje svojih podataka.

Iako odjeljak ‘Sigurnost podataka’ na Google Play Storeu već omogućuje programerima da istaknu svoje opcije brisanja podataka na ovaj način ipak korisnici žele ponuditi lakši i posljednji način da zatraže brisanje svojih podatakaosim ako autori aplikacije nemaju “legitimne razloge” da te podatke zadrže.

Promjena neće odmah stupiti na snagu, a programeri u prvoj fazi (do 7. prosinca) moraju pružiti više informacija o svojim praksama brisanja podataka.

Više o temiIzvor:Bug.hr