Na pješačkom naletio na djevojčicu pa pobjegao: Policija traga za neodgovornim vozačem, pogledajte kakva mu kazna prijeti

Teška prometna nesreća na području Novog Zagreba. Još uvijek nepoznati vozač na pješačkom prijelazu naletio je na djevojčicu te umjesto da se zaustavi i pomogne – dao se u bijeg. Kako doznajemo, djevojčici je vozač prešao preko noge te je udario retrovizorom.

GalerijaTihomir Drobec, policija Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Nesreća u Novom Zagrebu, ilustracija - 3 +1Nesreća u Novom Zagrebu, ilustracija - 2


Policija još uvijek traga za vozačima – no kako napreduje istraga doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Domagoju Mikiću otkrio je Tihomir Drobec iz službe za sigurnost cestovnog prometa.

“Poduzimamo intenzivne mjere i radnje pri čemu prvenstveno mislimo na kriminalističko istraživanje, prikupljanje obavijesti od građana, pregled nadzornih kamera“, rekao je.

Za vozača je posebna otegotna okolnost što se dao u bijeg.

Zasigurno je otegotna okolnost s obzirom na propisane zakonske odredbe. U ovom konkretnom slučaju temeljem za sada prikupljene bolničke dokumentacije radi se o lakšim tjelesnim ozljedama”, rekao je i dodao: “Vozač u takvim prometnim nesrećama mora ostati na mjestu događaja.”

A kazne za bijeg s mjesta nesreće nisu male.

“Kazna je za takvu vrstu prometnih nesreća u propisanom iznosu od 1360 eura do 2950 eura uz izricanje zaštitnih mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci, po pravomoćnosti rješenja o prekršaju vozača upisuje se šest negativnih bodova.”

Policija u pravilu ovakve slučajeve učinkovito rješava.

„Što se tiče PUZ-a je stopostotna razrješenost kad govorimo o najtežim prometnim nesrećamadakle s poginulim osobama”, rekao je Drobec i istaknuo da su to specifični slučajevi u kojima su uvijek našli počinitelja.

Možda je najbolji savjet policije koji vozač može dobiti da se sam preda i barem malo pokušati popraviti svoj položaj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr