'POSTIŽEMO SJAJNE REZULTATE' Počela sjednica Vlade, Plenković se obraća javnosti: 'Smanjio se javni dug!'

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Autor: IG

Počela je sjednica Vlade Republike Hrvatske.

U četvrtak su objavljeni konačni prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o vodama (EU) i Zakona o prijenosu i obradi podataka o putnicima u zračnom prometu u svrhu planiranja, otkrivanja, istraživanja i provođenja kaznenih postupaka za kaznena djela terorizma i druga teška kaznena djela. (EU).

Na početku se javnosti obratio premijer Andrej Plenković.

“Novi paket mjera kojima Vlada želi pomoći građanima vrijedan je 1,7 milijardi eura”, rekao je premijer.

“Također, krenule su prve isplate nezaoslenim, kao i primateljima doplatka braniteljima. 21. 4. kreću isplate doplatka za djecu, a 28. 4. isplate umirvljenicima.

Krajem 2022. godine javni dug pao je na 68,4 posto BDP-a, tj. smanjio se za 10 postotnih bodova u odnosu na prethodnu godinu i sada smo na razini ispod jedan na kojoj smo bili prije pandemije, kaže premijer.

Također, cilj poljoprivredne proizvodnje premašen je za 30 posto. Poljoprivreda je pokazala otpornost, a Vladine mjere pomažu da se poljoprivreda održi i da se razvije”, rekao je.

Prošli petak Plenković i ministar Medved boravili su u Ukrajini, na obilježavanju godišnjice oslobađanja Buče. Ministar Filipović s premijerom je posjetio Sjevernu Makedoniju, a Plenković kaže da u toj zemlji imamo velike prijatelje te da postoji veliki interes za daljnjim intenziviranjem gospodarske suradnje.

“Vlada je, za razliku od nekih drugih, snažno podržala ulazak Finske i Švedske u NATO. Očekujemo da će se prekinuti rješavanje kako bi i Švedska postala članica”, kaže. Podsjetio je i da je prije nekoliko dana Republika Hrvatska proslavila 14 godina članstva u NATO-u, što državi daje sigurnost i zaštitu kolektivnog kišobrana.

Govorio je io tome da su izdvajanja za obranu veća 72. posto nego 2017. te da to najbolje govori koliko Vlada ulazi u hrvatskog vojnika. Rekao je i kako će dogodine u Hrvatskoj postojati sasvim nova dimenzija HRZ-a jer stižu ratni zrakoplovi RAfalei.

Plenković je građanima poželio sretan Uskrs i otkrio da će s ministrima biti na nedjeljnoj misi na Kaptolu koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić.

Autor: IG

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr