MAMIĆ SE SMIJE, SRUŠIO JE ANTOLIĆA I ČAČIĆA! Ovaj mu je 'podmetnuo mlađahnu ljubavnicu', ali osveta je bila žestoka

Foto: Dragan Matić/CROPIX

Autor: Gordan Ivan Šojat

Dinamo je nakon dugo godina postao ‘dubioza kolektiv’, dvorske i zakulisne igre zapravo koštaju klub iz Maksimira jako puno, a prvi je došao na naplatu Anti Čačiću.

Trener uvijek plati glavom nakon loših rezultata, a Antinu glavu, budimo iskreni, željeli su mnogi, od Zdravka Mamića preko navijača do na kraju i novih pridošlih elemenata u klub.

Kada se sve ovako letimično pogleda, pobjednik zadnjih događanja podno maksimirske šume je Zdravko Mamić, koji je želio odlazak Krešimira Antolića, učinjeno, i Ante Čačića, eto ode i on.

Što dalje?

To ne znači kako će Zdravko opet postavljati i micati po njegovoj volji u Dinamu, ali mala satisfakcija ipak se ne može oduzeti.

Otišao je Čačić, otišao je Kup, momčad igra loše, a do kraja SuperSport HNL-a ostalo je još devet kola, u kojima Dinamo može bez problema ispustiti i prvenstvo.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Igrački kadar je po Anti bio ‘tanak’, a unutar godine dana iz Dinama je otišlo više igrača nego što je uopće zamislivo, a ostali su oni, barem po sportskom direktoru Čačiću, koji prvenstvo i Kup mogu i moraju iznijeti do kraja.

Istini za volju Čačić nije dobio od uprave željena pojačanja u vidu Belja, Frigana i Omeragića, jedino je došao mladi Perković, ali to je očito bilo premalo i prekasno.

Sada je sve otvoreno, novi trener još nije na obzoru, ali spominje se uvijek Bjelica, koji je i želja opet zamislite Mamića, dok bi vjerojatno Šimića na tu poziciju doveo Igora Bišćana.

Sukob struja

Za Bjelicu se sve zna, on je taj trener koji je Dinamu donio proljeće nakon desetljeća čekanja, a Nenad se vjerojatno ne bi protivio povratku u Maksimir.

S druge strane tu je Dario Šimić, koji više preferira Igora Bišćana u ulozi trenera Dinama, tako da izgleda kako neće i dalje biti mir podno maksimirskih tribina.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Postoji prijelazno rješenje u vidu Čačićevog pomoćnika Roya Ferenčine ili možda Tomasa, Zekića, ali imena je puno, a otvorena je samo jedna pozicija, zapravo dvije.

Antini grijesi

Čačić je možda sebe precijenio, navukao si ga na leđa ulogu sportskog direktora, koju je obnašao uz onog trenera, a sve mu je to omogućio Antolić, netom prije odlaska iz kluba. Ante je dobio super plaću, sada ima i super otpremninu, a kako je krenuo nitko nije mogao zamisliti da će ovako završiti, no kako se kaže, lopta je okrugla.

Dinamo je startao sjajno, pao je Chelsea na Maksimiru, u prvenstvu je sve išlo prema planu pa se činilo kako će Dinamo opet slaviti naslov prije Gospe. No malo pomalo sve se mijenja, ispalo se iz Europe, došlo je Svjetsko prvenstvo i krenuo je cirkus u Maksimiru i klub je počeo patiti.

Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX

Ante je tvrdoglav čovjek, no Ljubičića na lijevoj bočnoj će mu rijetko tko zaboraviti, odlazak Oršića i Ademija zapravo su nejasni, a fizionomija igre Dinama vidjela se samo u najvećim utakmicama na proljeće protiv Hajduka i Rijeke, ostalo je za zaborav.

Čačić je u par mjeseci potpuno izgubio ono što je Dinamo činio Dinamom sve ove godine, a sada je na nekim novim ljudima vratio magiju i spasio prvenstvo i ugled kluba iz Zagreba.

Na kraju, kada ga je Mamić prozvao nekompetentnim za mjesto sportskog direktora, Ante ga je u javnosti razotkrio da ima “mladu ženu i novu obitelj”, ali Zdravko je sada sigurno zadovoljan kako se stvari u Dinamu razvijaju, baš kao i on želio bi…

Autor:Gordan Ivan Šojat

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr