Slavonka: Recept za uskrsni klasik – tortu od mrkve

Postupak:

Prvo pripremite biskvit. U posudu dodajte suhe sastojke – pirovo brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, smjesu šećera, mljeveni cimet i kardamom pa promiješajte da se sve sjedini. Dodajte ribanu mrkvu, aromu vanilije, jaja te suncokretovo ulje i jogurt pa sve dobro promiješajte u jednoličnu smjesu.

Smjesu rasporedite po kalupu koji je namašćen i obložen papirom za pečenje te pecite na 180 stupnjeva, 15-20 minuta. Pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja. Nakon hlađenja, biskvit prerežite na pola po dužini i po širini kako biste dobili 4 jednaka pravokutna biskvita.

Za kremu, u posudu za miksanje dodajte krem ​​sir, med i vaniliju. Promiješajte pa onda dodajte vrhnje za šlag koji ste izradili u šlag pa sjedinite. Kremu rasporedite između svake kore i ostavite malo kreme za premazivanje cijele torte.

Ukrasite i ohladite prije posluživanja.

Više o temiIzvor: Journal.hr