Počinju gužve: Stonska obilaznica još se čeka, iz Hrvatskih cesta otkrivaju kad bi sve moglo biti spremno

Na krajnjem jugu Hrvatske turistička sezona polako se približava i kreće gužve. Pojačan promet već bilježi na Pelješkom mostu, no Stonska obilaznica još nije gotova. Dnevnik Nove TV je provjerio kada će to biti i što kažu na Pelješcu koji obara svoje turističke rekorde.

GalerijaPelješac u predsezoni - 1 Pelješac u predsezoni - 2 Pelješac u predsezoni - 3 +0Pelješac u predsezoni - 4


Od otvaranja do danas, Pelješkim mostom prošlo je nešto više od milijun i 420 tisuća vozila. I danas su na Pelješcu brojni domaći gosti kojima se najviše približio jug Hrvatske.

“Ovo je danas prvi put, pravi doživljajtreba ga zapamtiti“, rekla je Anica iz Zagreba, a pravi doživljaj je bio i Sandri: “Puno je lakše i ljepše, idemo kroz svoju zemlju. Idemo u Dubrovnik, mali odmor, malo proslava rođendana.“

Uskrsni vikend donosi i veće gužve, već u petak bilježi 50 posto više vozila. Nezaobilazna stanica većine turista je Ston.

„Bez obzira na to što nije turistička sezona, dnevno ima oko 10 autobusa koji dolaze upravo u Ston. zbog povijesti i kulture i gastronomije“, kazao je načelnik Općine Ston Vedran Antunica reporterki Dnevnika Nove TV Pauli Klaić Saulačić.

Ugostitelju Sveti Pejić je Pelješki most podebljao prihode: “U Stonu se promet u restoranima povećao za 120 do 150 posto. Kada se otvori zaobilaznica, bit će nešto manje, ali će Ston sve više dobivati ​​na važnosti.“

Sada sav promet s Pelješkog mosta ide kroz Ston, što ljeti stvara gužve i pritiske, no to bi uskoro trebalo biti gotovo. Otvaranje Stonske obilaznice bilo je najavljeno za prije Uskrsa, no to se nije dogodilo. Ipak, iz HC-a se nadaju kako će sve biti spremno za20. travnja.

„U tijeku su radovi na otklanjanju uočenih nepravilnosti, to očekujemo da bi trebalo biti gotovo tijekom idućeg tjedna. U tijeku su isto tako i testiranja sigurnosnih sustava u tunelima. Nakon toga ćemo krenuti u postupak izdavanja uporabne dozvole“, rekao je Ivica Tutman iz Hrvatskih cesta.

Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom,a jug Hrvatske trebao bi spremno dočekati turističku sezonu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr