Uskoro ICT Supergirls u organizaciji softverske tvrtke Lemax

u utorak,25. travnjas početkom u 13:00 sati na Visokom učilištu Algebra, po deveti put održat će se konferencija pod nazivomICT Supergirlsu organizaciji hrvatske softverske tvrtkeLemax. Inicijativa je dio globalnog pokreta kojemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i mladih žena za ostvarivanje karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima.

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj. Povezuje fakultete i IT tvrtke za zajedničko promicanje rodne ravnopravnosti, organizira inspirativne programe žena u profesionalnom razvoju te pruža smjernice i preporuke kroz karijerni put u ICT-ju.

Ovo je jedini događaj od kojeg se naježim, čak i kada samo govorim o tome. Svjedočila sam iskustvima koja su mi promijenila život i uvijek me iznova iznenadi koliko nečije osobno iskustvo znači sudionicima i motivira ih. Ovim projektom uistinu mijenjamo našu zajednicu na bolje.” – rekla je Nataša Kapov Kostovski, voditeljica u Lemaxu, a ujedno i glavna organizatoricaICT Supergirlskonferencije.

Sudionice će imati priliku za umrežavanje i dijeljenje iskustava – ne samo s govornicama nego i sudionicama s kojima dijele slične interese.

Osim sudjelovanja na inspirativnim predavanjima, posjetitelji će imati mogućnost prijaviti se i naMentorski bajt.Riječ je o programu koji spaja mlade ljude u IT-ju s idealnim mentorom kako bi kroz individualno mentorstvo pokrenuli ili unaprijedili karijeru.

Inspirativne predavačice zavidnih karijernih puteva

Kao i prethodnih godina, sudionice će imati priliku poslušati zanimljiva predavanja uspješnih i poslovnih žena. Tako će nam svoj karijerni put ispričatiTea Zavacki,biznis mentorica i konzultantica,Tanja Džido,savjetnica za osobni brending i LinkedIn marketing,iSandra Kujundžić Drašković,potpredsjednica za poslovnu inteligenciju švedskog BPO-a na globalnom tržištu.

Kroz panel “Kako do karijere u IT-ju uz mentorstvo”, koji će moderiratiNataša Kapov Kostovskijedna od osnivačica Mentoring byte programa,Nikolina Horak,Tea Juzbašić i Marina Grljušićobjasnit će nam o kakvom je programu riječ te zašto on ima važnu ulogu u društvu.

Druga panel-rasprava bavit će se pitanjem:”Kako do karijere u IT svijetu?”. Panel će moderirati Valentina Klasić, a pridružit će joj se zaposlenice Lemaxa – Karla Kovač, Monika Robić i Anita Harašić.

Konferenciju završava serijska poduzetnica, spisateljica i poslovna savjetnicaKristina Ercegovićs temom: ”Svaka žena treba imati svoj novac”.

Poruka koju želimo prenijeti je da žene mogu prijeći granice s punom snagom i samopouzdanjem slijedeći svoj životni put iz snova.

Zvuči zanimljivo?

Sudjelovanje na konferenciji u potpunosti jebesplatnonema preuzimanja karata na službenoj Entrio straniciobavezno. Karte možeš preuzetiovdje.

Za više informacija posjetite Lemax ICT Supergirlsmrežate zapratiFacebookjaInstagrami ostani u tijeku sa svim nadolazećim novostima!

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr