Filmska pljačka: iz Appleove trgovine ukradeno proizvoda u vrijednosti pola milijuna dolara

Neobičan slučaj krađe dogodio se ovoga tjedna u mjestu Lynnwood, u američkoj saveznoj državi Washington. U tamošnjem trgovačkom centru Alderwood lopovi su uspjeli upasti u Appleov službeni dućan te iz njega ukrasiti veliku količinu proizvoda, većinom iPhonea. Ne, ono po čemu je posebno zanimljiva ova krađa, jest način na koji su lopovi ušli u Apple Store.

Upali kroz WC

Umjesto da se izravno provale u Appleovu trgovinu, koja je osigurana alarmima i drugim sigurnosnim mehanizmima, kradljivci su se vjerojatno dosjetili scenarija filma Sitni lopovi Woody Allen – pa su provalili u značajno manje zaštićeni kafić, smješten do Apple Storea. Potom su kroz toalet kafića prokopali rupu, i tako “na stražnja vrata” dobili pristup do daleko primamljivijeg cilja.

Dobro jutro Twitter fanovi! Jučer je bio čudan dan…

1. Dvojica muškaraca provalila su u jedan od naših maloprodajnih objekata. Zašto? Probušiti rupu u zidu naše kupaonice kako bismo pristupili susjednoj trgovini Apple Store i ukrasili iPhonee u vrijednosti od 500 tisuća dolara🙄

2. Kasnije te noći na putu do trgovine moja žena… pic.twitter.com/DcUld6ULEd

— Mike Atkinson (@coffeemikeatkin) 4. travnja 2023

Vlasnik kafića je na Twitteru podijelio sliku toaleta, koja zaista podsjeća na prizor iz kakvog filma. Izjavio je i kako niti on sam nije bio svjestan da dijele zid s Apple Storeom, pa zaključuje da su kriminalci morali imati pristup detaljnom tlocrtu trgovačkog centra i njegovoj kompleksnoj strukturi. Popravak štete koštat će ga oko 1.500 dolara, no šteta za Appleov dućan daleko je veća. Plijen se sastojao većinom od iPhonea, kojih je ukradeno čak 436 komada, a procijenjena šteta je ukupno oko pola milijuna dolara.

Kako će se lopovi “riješiti” tih iPhonea, nije sasvim jasno – naime, Apple ima mogućnost identificirati ukradene uređaje i na daljinu ih deaktivirati.

Više o temiIzvor:Bug.hr