OVAJ VATRENI BAŠ JE RASTURIO! Bome je pomeo konkurenciju, Dalić mora biti zadovoljan kako igra

Foto: Jakov Prkić / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/PV

Analiza proteklog vikenda ne može započeti bez najveće zvijezde. Jer ako se neki procjenjuje na čak 100 milijuna eura, dvojbi nema tko je to, jasno, Joško Gvardiol

Bivši nogometaš Dinama još je jednom pokazao zbog čega ga smatraju ponajboljim mladim stoperom na svijetu. Hrvatski nogometaš je u gostujućoj pobjedi Leipzige nad Herthomom (1:0) bio najbolji igrač utakmice i za svoju igru ​​od Sofascorea dobio ocjenu 7,9.

To je i najbolja ocjena nekog hrvatskog nogometaša u utakmicama deset najvećih europskih liga koje su se igrale ovog tjedna, a Gvardiol je s njom ušao u idealnu momčad 27. kola Bundeslige.

Gvardiol na tronu

Ostali? Odmah do Gvardiola pozicionirao se Ivan Perišić čiji Tottenham igra turbulentnu sezonu u kojoj je u subotu s 2:1 pobijedio Brighton. Perišić je asistirao Sonu za prvi gol, s ocjenom 7,7 bio je drugi najbolji igrač svoje momčadi, odmah iza Harryja Kanea (7,9).

Dalje, Josip Brekalo odigrao je odličnih završnih pola sata u remiju Fiorentine i Spezije (1:1) za što je nagrađen s ocjenom 7,6. Praktično stalni stanovnik ove rubrike, vratar Fabijan Buntić, opet je bio na visini zadatka u gostujućoj pobjedi Vizele nad Santa Clarom (1:0) na portugalskom prvenstvu. Buntić je za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,3.

Foto: Vojko Bašić / CROPIX

Solidan je bio i Borna Sosa u redovima Stuttgarta. Naime u gostima je pobijedio Bochum (3:2), hrvatski reprezentativac je asistirao za drugi gol svoje momčadi te je za svoju igru ​​dobio ocjenu 7,2.

Dalje, Milan nije uspio pobijediti Empoli (0:0), a mjesto u prvoj momčadi imao je Ante Rebić koji je za solidnu utakmicu dobio ocjenu 7,1. Istu ocjenu dobio je i dvojac koji igra u Portugalu – Nino Galović čiji je Arouca pobijedio Maritimo (1:0) te Renato Pantalon koji je u dresu Rio Avea remizirao kod Portimonensea (1:1).

Foto: Srđan Vrančić / CROPIX

Idemo na Otok. Chelsea je izgubio od Wolverhamptona (0:1), a Mateo Kovačić je u toj utakmici dobio ocjenu 6,9. Istu ocjenu dobio je i Domagoj Bradarić u domaćem remiju Salernitane protiv Intera (1:1).

U svakom slučaju, Joško Gvardiol je odskočio ovog vikenda, nešto što postaje redovito, Zlatko Dalić sigurno zadovoljno trlja ruke…

Autor: Dnevno.hr/PV

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr