U SAMO 24 SATA CIJENA SKOČILA ČETIRI PUTA! Turist dobio slom živaca kada je vidio poruku iznajmljivača: 'Pa manja je moja rata kredita'

Foto: Paun Paunović / CROPIX, Ilustracija

Autor: Dnevno.hr/IJ

Dok se mnoštvo Hrvata priprema za odlazak u Liverpool na nastup Let 3, Airbnb domaćini u engleskom gradu upozoravaju da ne pokušavaju povisiti cijene već rezerviranog smještaja uoči Eurosonge.

Jedan od prevarenih je stanovnik Londona Roy Henry, koji kaže da je njegov domaćin pokušao podići cijenu sa 465 funti na 2046 funti kada su shvatili da dolazi u Liverpool na Eurosong.

Iz Airnbnb-ja kažu kako neće trpjeti ovakvo ponašanje i kako poduzimaju mjere kako bi spriječili domaćine da otkažu rezervacije i ponovno ih stave na stranicu po višoj cijeni, piše BBC.

Liverpool očekuje dodatnih 150.000 posjetitelja tijekom Eurovizije, a već su rasprodane sve ulaznice za manifestaciju koja se ove godine održava od 9. do 13. svibnja.

Smještaj skuplji od rate kredita za stan

Kako bi se lakše nosio s velikim brojem posjetitelja, Airbnb se udružio s Visit Liverpool kako bi potaknuo stanovnike da iznajmljuju što više svojih nekretnina gostima koji će tih dana posjetiti grad. Obje su organizacije izjavile kako su zabrinute zbog dizanja cijena tijekom natjecanja za pjesmu Eurovizije.

Roy Henry je nakon što je kupio karte za Eurosong rezervirao smještaj za pet noći prema cijeni od 456 funti, da bi samo dan kasnije e-mailom od domaćina koji ga je zamolio da otkaže rezervaciju jer je cijena skočila na 2.046 funti.

“Nisam mogao vjerovati”, rekao je gospodin Henry. “Da je domaćin rekao, gle, pogriješio sam, mogu li povećati za mali iznos, recimo 50 funti po noći, to bi mi odgovaralo. Ali moj kredit za stan je manji od onoga što oni očekuju da platim za tih nekoliko dana koje ću biti u Liverpoolu”, rekao je Henry.

Nakon što je kontaktirao Airbnb, dopustili su mu da otkaže smještaj i nadognadit će mu novac za alternativni smještaj. Domaćin koji je pokušao prevariti gosta u tom razdoblju više ne smije oglašavati svoju nekretninu na svojim stranicama.

Autor:Dnevno.hr/IJ

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr