Poznatoj sutkinji zapalili BMW, kolege zgroženi: Budite svjesni rezultata kad pričate o nama

KOMENTIRALI SLUČAJ IZ OSIJEKA

Fotografija:

Najoštrije osuđujemo zločin počinjen prema sutkinji Županijskog suda u Osijeku Vlasti Šimenić Kovač, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Damir Kontrec, sudac Vrhovnog suda RH.

Udruga hrvatskih sudaca oglasila se priopćenjem o BMW-u sutkinje Vlaste Šimenić Kovač koji je izgorio u požaru. Riječ je o sutkinji koja je proteklih nekoliko godina vodila niz u javnosti vrlo eksponiranih sudskih postupaka, a vijest o njenom automobilu koji je izgorio kaže da nije iznenađena. Suci su osudili taj incident.

– Najoštrije osuđujemo zločin počinjen prema sutkinji Županijskog suda u Osijeku Vlasti Šimenić Kovač, zbog sudskog poziva koji se ponaša. Sutkinja Vlasta Šimenić Kovač profesionalno, pošteno i časno dugi niz godina obnaša sudsku dužnost u Kaznenom odjelu Županijskog suda u Osijeku. Svi koji djeluju u javnom medijskom prostoru morali bi biti svjesni svojih izjava kada govore o sucima. Sutkinji Šimenić Kovač pružamo kolegijalnu potporu i vjerujemo da će počinitelji zločina brzo biti procesuirani i odgovarati za svoj zločin – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Damir Kontrec, sudac Vrhovnog suda RH.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar izazvan ljudskom radnjom, a policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovoga događaja, navode u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

– Automobil je bio kompletno u plamenu. Detalje ne znamo, nije na nama da to utvrđujemo. Pored je bio još jedan automobil pa smo ga hladili da se ne zapali. Također, automobil koji je izgorio bio je jako blizu kuće na kojoj su velika drvena vrata pa smo i na to morali paziti da se ne zapali – rekao je Drago Pranjić iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr