Nutricionistica Nurija Dijanova objasnila je da jedna namirnica nikako ne ide s kavom.
Za većinu ljudi kava je svakodnevna navika, ponajviše zahvaljujući kavi koja je odgovorna za poboljšanje raznih funkcija mozga, uključujući pamćenje, koncentraciju i razinu energije. Ne, nutricionistica Nurija Dijanova objasnila je da uz kavu ne ide jedna namirnica, piše ona B92.
U pitanju su kava i čokolada. Kava s čokoladom, kao što je alkoholom pomaže da se opusti donji sfinkter jednjaka, rezultat je pojava žgaravice, peckanja i refluksa sadržaja želuca u jednjaku. Kako kaže, s vremenom se može javiti i upala jednjaka.
“Espresso je koncentrirano piće, sadrži organske kiseline koje pospješuju proces provjere, bolje surađuju sa želučanim sokom”, pojasnila je farmaceutkinja i dodala da nakon nekoliko minuta nakon ispijanja espressa uvijek treba popiti čašu vode.
Ipak, liječnici upozoravaju da pretjeran unos kave ima negativan utjecaj na zdravlje, prvenstveno na srčani mišić, jer se nakon pića ubrzava broj otkucaja srca. Stručnjaci napominju i da jedna ili dvije šalice kave dnevno neće
Više o temiIzvor:Poslovni.hr