Pronašli smo high street verziju dizajnerskih natikača – nosit ćemo ih cijelo proljeće i ljeto

Za ovu proljetno-ljetnu sezonu čini se da su natikače više nego ikad spremne za invaziju na naše outfite. Ovaj trend vrlo je popularan bio 90-ih. Natikače je nosila i Marilyn Monroe, a obućom godine proglašene su 2017. godine kako su doživjele veliki povratak u modni svijet.

Negdje na sredini između papuče, mokasine i sandale, natikače su cipele sa tankom potplatom i otvorenom petom. Prije nego što su bile rezervirane za plemiće i redovnike, a moderni pomak dali su im modni dizajneri. Ove netipične cipele vraćaju se na pozornicu i ove sezone.

Ako još niste uvjereni, postoji mnogo razloga zašto biste trebali baciti oko na ove cipele u novoj sezoni. Najbolji argument vjerojatno je udobnost – natikače će se pokazati oslobađajućim za one koji su navikli da im stopala više prezatvorene cipele. Natikače su nevjerojatno meke i lagane. S njima ćete se moći dugo hodati bez bolova u bezbrižno. Čak iu onima s visokom petom.

Jedno od najpopularnijih ove sezone

Brend Gia Borghini jedan je od vodećih kada su u pitanju natikače, a ove sezone istaknuo se jedan model u prepoznatljivom stilu 90-ih. Otvoreni prsti, niža peta i špicasti vrh krase kožni model koji je nastao u suradnji s poznatom influencericom Pernille Teisbaek.

Model se zove Perni 04 sa špicastim vrhom, izrađen je od kože i ima petu od 85 mm. Minimalistički dizajn izgleda izuzetno laskavo na nogama, dodajući šik, ali ženski dodir svakoj odjeći. Cijena ovih papuča na službenoj stranici Gia Borghini iznosi 350 eura, što ih svrstava u kategoriju vrhunskih dizajnerskih komada koje ne može svatko priuštiti.

Više o temiIzvor: Journal.hr