Upao u banku i otvorio vatru na kolege: Ubio pet bankara, više je ljudi ranjeno, poznat i motiv

Connor Sturgeon (23) u ponedjeljak je ubio svojih petero kolega s posla u banci Old National u Louisvilleu, a još ih je devet ranio. Svi su prevezeni u bolnicu.


Zaposlenik u banci u Louisvilleu je u ponedjeljak ubio petero kolega ja ranio još njih devet na radnom mjestu. Cijeli napad prenosio je uživo na društvenim mrežama.

Tamošnja policija je priopćila da je i sam napadač preminuo na licu mjesta, ali još nije jasno je li ga savladala policija ili sam se upucao.

Riječ je o 23-godišnjem Connor Sturgeon, koji je u Old National banci radio kao pripravnik od 2018. godine, a od 2022. godine kao stalni zaposlenik. Prema povjerljivim izvorima iz policije, napadač je navodno trebao dobiti otkaz, naboj Reuters.

Stradali su Joshua Barrick (40), Deana Eckert (57), Thomas Elliott (63), Julijana Farmer (45) i James Tutt (64), a među ozlijeđenima su i dva policajca.

Jedan policajac i još dvije žrtve u kritičnom su stanju te su s ostalima prevezeni u bolnicu Sveučilišta u Louisvilleu.

Guverner Kentuckyja Andy Beshearu suzama je u poslijepodnevnom obraćanju medijima rekao da je poznavao neke od žrtava, uključujući Elliotu, višeg potpredsjednika banke.

Danas je tragedija. Louisville i cijeli Commonwealth tuguju i pozivamo sve da podijele ljubav, podršku i suosjećanje koje ova zajednica sada očajnički treba. 1/3

— Guverner Andy Beshear (@GovAndyBeshear) 10. travnja 2023

“Naučio me kako pomoći u izgradnji moje odvjetničke karijere, pomogao mi je da postanem guverner, dao mi je savjete kako biti dobar otac. Jedan je od onih s kojima sam najviše razgovarao”, rekao je Beshear.

“Ovo je bio ciljani zločin zlo nasilja“, rekao je novinarima Craig Greenberggradonačelnik Louisvillea, grada od 625.000 stanovnika.

Dok se ovaj težak dan bliži kraju, s tugom moram reći da smo izgubili još jedan život u današnjoj užasnoj pučnjavi. Deana Eckert je preminula. Molim vas pridružite se Rachel i meni u molitvi za mir i utjehu za nju i njezinu obitelj. https://t.co/PxHPGqZkNw

— gradonačelnik Craig Greenberg (@LouisvilleMayor) 11. travnja 2023

Američki predsjednik Joe Bidenizrazio je žalbu na svom profilu na Twitteru. “Koliko još Amerikanaca mora umrijeti prije nego što republikanci u Kongresu počnu djelovati kako bi zaštitili našu zajednicu?”, upitao je Biden.

Još jednom, naša nacija tuguje nakon besmislenog čina oružanog nasilja – Jill i ja se molimo za živote izgubljene i pogođene današnjom pučnjavom.

Previše Amerikanaca plaća cijenu nedjelovanja svojim životima.

Kada će republikanci u Kongresu djelovati kako bi zaštitili naše zajednice?

— predsjednik Biden (@POTUS) 10. travnja 2023

U SAD-u je samo ove godine premašilo 146 osoba koje su bile žrtve masovne pucnjave.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr