DxOMark: Oppo Find X6 Pro ima najbolju kameru na tržištu

Prošloga mjeseca, Oppo je predstavio mobitel za koji kaže da ima najbolju kameru na tržištu. Riječ je, naime, o Find X6 Pro modelu, koji je na testiranju DxOMarka dobio rekordan 153 boda te se tako našao na prvom mjestu ispred „velikana“ kao što su Honor Magic5 Pro i Huawei Mate 50 Pro.

„Oppo Find X6 Pro novi je broj 1 na DxOMark ljestvici, zahvaljujući izvanrednoj izvedbi i golemim poboljšanjima u odnosu na svog prethodnika, što ga čini izvrsnom opcijom za fotografije koje žele snimiti krajolike i portrete s puno prirodnih detalja u svim svjetlosnim uvjetima“, napominju iz DxOMarka.

Find X6 Pro ima tri velika senzora od 50 megapiksela, za koje DxOMark navodi da pružaju fotografije pune pojedinosti minimalnom šumom, neovisno radi li se o uvjetima dnevnog ili noćnog osvjetljenja. Posebno su pohvalili i stabilizaciju videa, koja je „rame uz rame“ video prvaka na iPhoneu 14 Pro.

Oppo Find X6 Pro na testu DxOMarka 📷 Screenshot: DxOMark
Oppo Find X6 Pro na testu DxOMarka Zaslon slike: DxOMark

Nije bilo mnogo negativnih, ali DxOMark recenzenti su se požalili da mjerenje ekspozicije ne radi dosljedno na fotografijama i video zapisima i rekli su da se grupne fotografije moraju snimati izdaleka zbog senzora od 1 inča. Ako, naravno, korisnik želi da svi budu u fokusu. Cjelokupno opsežno testiranje dostupno je na sljedećoj poveznici.

Podsjetimo, Oppo Find X6 Pro dolazi sa Snapdragon 8 Gen 2 SoC-om, uparenim s do 16 GB RAM-a i do 512 GB interne memorije. Mobitel se može pohvaliti velikim, 6,82-inčnim LTPO3 AMOLED zaslonom tankih rubova te već spomenutim sustavom od tri 50-megapikselne kamere, koje predvodi glavni, 1-inčni senzor. Kamere, inače, potpisuje tvrtka Hasselblad.

Prema trenutnim informacijama, Oppo Find X6 Pro neće se naći na tržištu izvan Kine.

Više o temiIzvor:Bug.hr