Objavljena brutalna snimka iz Ukrajine: Ruski vojnik zarobljeniku nožem odrubio glavu

Na društvenim mrežama objavljena je brutalna snimka na kojoj se vidi kako ruski vojnik nožem odrubljuje glavu ukrajinskom zarobljeniku.


Brutalna snimka odrubljivanja glave objavljena je jučer na društvenim mrežama. Na njoj se vidi kako ruski vojnik nožem reže vrat ukrajinskom zarobljeniku koji je još uvijek bio živ.

Rus zatim odrubljenu glavu pokazuje kameri i kaže da bi je trebalo poslati zapovjednika ubijenog. Lice ruskog vojnika u tom je trenutku prekriveno maskom. Na mjesto šokantnog događaja može se vidjeti zeleno lišće, što ukazuje na to da je video snimljen prošle godine, izvijestio je ukrajinski portal Pravda.

Andrij Jermakšef Ureda ukrajinskog predsjednikaVolodimira Zelenskog, reagirao je na ovaj događaj napisavši na Twitteru da će “za sve biti odgovora i odgovornosti”. Na službenom državnom kanalu na Telegramu objavljeno je da su njegove riječi izravno osvrnute na “još jedan video pogubljenja koji su objavili Rusi”.

Institut za rat (ISW) u ponedjeljak je objavio da su članovi ruske plaćene skupine Wagner”nastaviti činiti ratne zločineodnosno odrubljivanjem glave ukrajinskih vojnika u Bahmutu”, gdje je, objavio je Institut, snimljena fotografija glave nabijene na kolac. ISW je ranije ustvrdio da su se slične stvari događale u Popasnom, gdje su početkom rata također bili vagnerovci.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr