Amerikanci pripremaju politički udar na Orbana. EU na popis sankcija dodao poznatu rusku plaćenu skupinu

Dvostranačka skupina u Kongresu priprema nacrt američkih sankcija koje bi bile usmjerene na vodeće mađarske političke ličnosti povezane s vladom mađarskog premijera Viktora Orbána.


U pripremi je nacrt američkih sankcija koje bi bile usmjerene na vodeće mađarske političke ličnosti povezane s vladom mađarskog premijera Viktora Orbana. Priprema je dvostranačka skupina u Kongresu.

Prijedlogom zakona o sankcijamaimenovali bi se bivši dužnosnici i pristaše vlade, uglavnom povezani sa strankom Fidesz premijera Viktora Orbána.

Zakon je u pripremi od prošle godine te se očekuje da će sljedeći mjesec ići prije Kongresa, gdje će vjerojatno dobiti široku podrškuprema dužnosnicima upoznatima s procesom izrade, piše Čuvar.

Nacrt zakona o sankcijama, o kojem je prvi izvijestio Radio Slobodna Europa, izrađuje se u vrijeme stalnog pogoršanja odnosa između Washingtona i Budimpešte.

Wagner na listi sankcija

Europska unija u četvrtak je dodala rusku plaćenu skupinu Wagner na svoj popis sankcija za “aktivno sudjelovanje u ruskom agresorskom ratu protiv Ukrajine”, piše The Guardian.

Wagner je, kako je navedeno, ponovno dodan na popis “zbog radnji koje potkopavaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i neovisnost Ukrajine”.

Europsko vijeće na svoj je popis sankcija dodalo RIA FAN, ruski medij koji je dio Patriot Media Group, čiji upravni odbor vodi Jevgenij Prigožin – šef Wagnera.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr