Narančasto upozorenje za dio zemlje: Stiže olujni vjetar, a bit će i snijega. Neke prometne linije u prekidu

Na stranicama DHMZ-a izdano je narančasto upozorenje za dio zemlje zbog nevremena. Neke prometne linije su u prekidu.


Na području Velebitskog kanala i Južne Dalmacije izdano je narančasto upozorenje zbog nevremena u nedjelju, piše na stranicama DHMZ-a.

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U Dalmaciji umjereno do jakog juga i istočnog vjetra, a na sjevernom Jadranu jaka, mjestimice i olujna bura koja će se do večeri proširiti prema jugu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 13 stupnjeva Celzijusovih, na istoku i jugu Hrvatske malo viša.

Bit će promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice kiša, osobito u prvom dijelu dana kada lokalno može biti izraženija, u Dalmaciji praćena i grmljavinom. U najvišem gorju snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju.

Linije u prekidu

Zbog vjetra, na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok (Draga) i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće(LC58107) te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za I. skupinu vozila (motocikli, priključna vozila, kamp prikolice s tri i više osovina, dostavna vozila iznad 1,9 m, autobusi na kat i autobusi s dvije osovine koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku mala prikolica s jednom osovinom).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 između tunela Sveti Rok i čvora Posedarje te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, ali obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). U priobalju puše jak vjetar. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U prekidu četiri katamaranske linije

Zbog radova vozi se usporeno na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica u smjeru Bregane te na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ u smjeru Bregane. U obje zone radova trenutno se vozi po dva sužena prometna traka u smjeru Lipovca i jednim u smjeru Bregane. Zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca. Vozačima se preporučuje korištenje obilaznih pravaca.

Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu).

U prekidu su: katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Pula-Zadar, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Lastovo-Korčula-Dubrovnik.

Katamaran na liniji Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Brbinj – Božava plovi bez pristajanja u lukama Rivanj i Zverinac.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr