SRBIĆ JE EUROPSKI PRVAK! Kako slavlje čudesnog Hrvata, baš sve je opet oduševio

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Autor: Dnevno.hr/PV

Sjajne vijesti stižu iz Turske – Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Antaliji! Naš gimnastičar svojim je opusom izveo finale na preči dodao i nove elemente, izveo ih je savršeno i stigao na tron.

Nova medalja stajat će pored već dva osvojena europska srebra, svjetskog zlata i olimpijskog srebra.

Sjajne vijesti iz Turske. Odsvirana je himna u čast Tina Srbiča, novog europskog prvaka na šipci, 26-godišnjaka koji je pokorio konkurenciju s ocjenom 14.233 i iza sebe ostavio Talijana Carla Macchinija i Ukrajinca Ilju Kovtuna.

Izvrsna izvedba

Ujedno je ovo deseta medalja s europskih prvenstava za Hrvatsku od osnutka države, odnosno 11. ukupno. I druga zlatna. Marijo Možnik, veliki Tinov prijatelj i uzor, bio je europski prvak prije 2015. u Montpellieru.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Osam godina kasnije ponovno je jedan Hrvat najbolji na kraljevskoj gimnastičkoj spravi. Odavno je Tin Srbić naš najbolji gimnastičar svih vremena, ali sada više nema nijednog velikog natjecanja na kojem nije nadmašio ili izjednačio najbolji hrvatski rezultat.

Tin je u nedjelju nastupao peti u finalu. Dotad je svoj posao već odradio Carlo Macchini, talijanski gimnastičar koji je bio najbolji u kvalifikacijama i koji je imao najveću startnu ocjenu na ovom EP-u. Samim time se nametao i kao glavni konkurent Srbiću je ukupnom ocjenom 14.200 bacio rukavicu u lice. Povećao je Macchini start na 6,3 u odnosu na kvalifikacije, bilo je jasno da napada zlato, ali bila je to vježba s dosta sitnijih pogrešaka nesigurnošću u saskoku tako da je u finalu dobio i malo nižu ocjenu nego u utorak. Ne, zasjeo je na prvo mjesto i on je bio taj kojeg je Tin trebao skinuti.

Imao sam naš gimnastičar odgovor na to. Za finale je pripremio težu vježbu (start 5,9) u odnosu na kvalifikacije, onu s novim elementom “kolmanom” i odradio ju je vrhunski, bez većih pogrešaka. Ušao je, kako on to voli reći, agresivno, pun samopouzdanja, spojio tri “tkačeva”, vrlo dobro odradio i “kolman” i saskok. Osmijeh trenera Lucijana Krčea rekla je sve, iako smo se nadali i malo boljoj ocjeni od 14,233 s obzirom na kvalitetu izvedbe. Ali i to se pokazalo dovoljnim…

Autor: Dnevno.hr/PV

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr