Real odlučio: Modrić će postati najstariji igrač u povijesti kluba!

‘IMA ZAJAMČENO MJESTO’

Foto: ANDREW BOYERS

Real mu još nije formalno ponudio nastavak suradnje, ali mu je dao do znanja da može biti jako miran. U svakom slučaju, ima zajamčeno mjesto u momčadi za sezonu 2023/24, piše španjolski Relevo

Čelnici Stvaran donijeli su odluku: Luka Modrić (37) ostaje u Madridu i sljedeće sezone, tvrde španjolski mediji!

“Luka je zaslužio to na terenu. Real mu još nije formalno ponudio nastavak suradnje, ali mu je dao do znanja da može biti jako miran. U svakom slučaju, ima zajamčeno mjesto u momčadi za sezonu 2023/24”, piše Olakšanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najstariji igrač u povijesti Reala

A to znači da će kapetan ‘vatrenih’ postati najstariji igrač u povijesti ‘kraljevskog kluba’! Modrić je u utakmici s Cadizom došao do jubilarne 500. pobjede u klupskoj karijeri te je s 37 godina, 7 mjeseci i 6 dana postao peti najstariji igrač u povijesti kluba skinuvši tako Pacu Gentu koji je svoju posljednju utakmicu za Real odigrao u dobi od 37 godina i 7 mjeseci.

Foto: REUTERS/PIXSELL

Ispred njega su još Alfredo di Stéfano, Jerzy Dudek, Paco Buyo i Ferenc Puskás, koji je s 38 godina, 7 mjeseci i 19 dana najstariji igrač koji je nastupio za Real u službenoj utakmici, što znači da će Luka imati priliku oboriti taj rekord u jednoj od utakmice nakon 28. svibnja 2024.

Borba za nove trofeje

Njegov utjecaj u svlačionici Reala je nemjerljiv, jer na terenu iz utakmica u utakmici pokazuje da u njemu još uvijek prva želja za pobjedama i novim trofejima. Na kraju krajeva, u klupskom i reprezentativnom dresu ove je sezone skupio već 53 nastupa. Nije loše za čovjeka koji će u rujnu proslaviti 38. rođendan, zar ne?

Foto: ALBERT GEA

A i sezona još nije gotova, a niti borba za trofej. Od obrane naslova u LaLigi mogu se digli ruke, ali u natjecanju koje su proteklih godina privatizirali, Ligi prvaka, su na pragu polufinala. Chelsea je pao na Santiago Bernabeu (2-0), a uzvratio je u utorak u Londonu. Priliku za osvajanje trofeja imat će i 6. svibnja kada će u Sevilli odmjeriti snage s Osasunom našeg Ante Budimira u finalu Kupa kralja.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr