300.000 eura za edukaciju, korisnice ovih stipendija mogu biti isključivo žene

Nakon završetka, stječu titulu i certifikat IT Support Specialist, koji pokriva područja korisničke podrške, administracije sustava, mrežne infrastrukture i IT sigurnosti.

U svjetlu sve veće domaće i globalne potražnje za profilima IT stručnjaka kojih kronično u Hrvatskoj nedostaje, Algebra u suradnji s INCO te uz podršku Google.org dodjeljuje stipendije vrijedne čak 300.000 eura za edukaciju.

Korisnici ove stipendije mogu biti samo žene. Nakon završetka, stječu titulu i certifikat IT Support Specialist, koji pokriva područja korisničke podrške, administracije sustava, mrežne infrastrukture i IT sigurnosti.

Preduvjeti za prijavu su služenje engleskim jezikom i osnovna digitalna pismenost, a edukacije su namijenjene mnogobrojnim ženama u nepovoljnijem položaju – onima koje žive u manjim sredinama, ženama s invaliditetom, nezaposlenima, iz sektora pogođenih COVID-om te studentima završnih godina studija. Preduvjet za edukaciju uspješno je obavljeno testiranje.

Uoči početka ovogodišnjeg, trećeg po redu ciklusa, voditeljica projekta u Algebri Sara Šušak izjavila je da je Algebra na području Hrvatske jedini službeni partner ‘INCO Work in Tech’ programa.

“Ženama koje promišljaju je sad pravo vrijeme

Više o temiIzvor:Poslovni.hr