GRADE IM PRUGU ISPOD PROZORA, A JADNI PJEŠAČE DVA KILOMETRA DO SANDUČIĆA, PO BLATU I SNIJEGU: Još jedna čudesna priča Hrvatskih željeznica

Autor: frankaalvarez

Zdenki Musulin nemoguće je, bez suprugove ruke, spustiti se do svoje kuće. Gaze kroz pijesak i šljunak, a sve to zbog izgradnje pruge koja im prolazi ispred kuće. Nekada su tom prugom prometovali vlakovi sve do Tovarnika a supružnici su se nesmetano koristili, kako tvrde, jedinim prijelazom preko nje koji je sada uklonjen. U HŽ-u kažu da je taj prijelaz bio ilegalan i opasan, te da za navedeni projekt koji je važan za vukovarsku luku imaju sve potrebne dozvole.

Zbog izgradnje istovarnog traka pruge koji im prolazi tik ispred kuće bračni par Musulin iz Vukovara ostali su bez prilaza svom domu. Predložili su, kažu, Gradu Vukovaru da se u sklopu nekog drugog projekta uredi pristupni put do kuće obitelji Musulin.

Da nam se nešto dogodi hitna ne može doći…

Otkako su počeli radovi na željezničkoj pruzi do njih, kažu, više nitko ne može doći.

“Kad se treba očitati struja ne može se doći, mjeriti vodu ne može se doći, da nam se nešto dogodi hitna ne može doći ni vatrogasci.”, požalila se Zdenka za Dnevnik HRT-a.

Iako su ovim tračnicama nekada vozila vlakovi postojao je prijelaz preko kojeg su mogli prijeći automobilom.

“Svi su tu normalno živjeli kad je pruga napravljena poštovalo se i te ljude koji tu žive poštovala se i željeznica i nikad nije bilo problema”, objasnila je Zdenka.

Prema ostatku svijeta poljskim putem

Ostanu li ovi Vukovarci bez prijelaza, do grada će moći samo poljskim putem, ali samo do prvih kiša. Do poštanskog sandučića kojeg su postavili ispred susjedove kuće, morat će pješačiti 2 kilometra , iako ih je u naravi , preko pruge do sandučića dijeli samo nekoliko koraka.

“Tu se ne može prolaziti, tu je preko zime bilo blato, pala su drveća i spriječila su put muža i nije mogao na posao”, izjavila je Zdenka.

“Jedina mogućnost rješavanja je to da se ta pruga proglasi manjeg industrijskog značaja kojem ćemo moći omogućiti pristup gospodi Musulin do svog objekta.”, rekao je Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr