Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao: Bit će profesorica na fakultetu

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao. Predavat će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

GalerijaKolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Kolinda Grabar-Kitarović - 3 +2Kolinda Grabar-Kitarović - 2


Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu u suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela od jeseni pokreće novi studij, a riječ je o samofinancirajućem diplomskom sveučilišnom studijskom programu na engleskom jeziku za koji se očekuje da će privući i strane studente.

Studijski program nosi naziv Democracy and Resilience in Modern Society. Školovati će buduće stručnjake za diplomaciju i politiku koji će nakon diplome steći zvanje magistra javne politike i diplomacije, a predavat će im se brojni domaći i strani stručnjaci.

Na kolegiju Moderna diplomacija i odnosi s javnošću studentima će predavati i Kolinda Grabar-Kitarovićbivša predsjednica Republike Hrvatske, koja je bila i pomoćnica glavnog tajnika u NATO-u, veleposlanica RH u SAD-u te ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Taj će kolegij držati i profesorica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivana Bilić te bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj James Brendan FoleypišeSlobodna Dalmacija.

Kolinda Grabar-KitarovićKolinda Grabar-Kitarović – 3(Foto: DNEVNIK.hr)

Studij će moći upisati svi studenti koji imaju 180 ECTS bodova, odnosno svatko tko ima prvostupničku diplomu. Trajat će dvije godine, odnosno četiri semestra, školarina će biti 12.000 eura, za svaku godinu studija po 6000 eura.

Riječ je o interdisciplinarnom diplomskom studiju kojim će budući diplomati steći kompetencije i znanja koja su i univerzalna i specifična, a koja bi im omogućila rad u zemljama Europske unije i šire.

Bivša predsjednica krajem prošle godine u Zagrebu jeregistrirala tvrtku naziva “KGK Advising & Professional Services doo”.

Grabar-Kitarović je osnivačica i direktorica, a djelatnosti za koje je tvrtka registrirana većinom se odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžbom, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, poduku u govornoj komunikaciji…

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr