Pomama za francuski ministar u Playboyu: “Tiskamo dodatnih 60.000 primjeraka”

Svih 100.000 primjeraka novog francuskog izdanja časopisa Playboy s ministricom Marlène Schiappa na naslovnici prodano je u tri sata, rekao je u ponedjeljak redatelj Christophe Florentin.


Direktor Playboya Christopher Florentin dodao je da je počelo tiskanje dodatnih 60.000 primjeraka.Uobičajeno, u Francuskoj se prodaje oko 30.000 primjeraka svakog broja Playboya.

Političarka je pozirala u odjeći i ni na jednoj fotografiji nije nagano časopis je ipak razgrabljen, i to, kako se čini, zbog njezina vrckavog intervjua.

Schiappa je bio naveliko kritiziran u Francuskoj jer je pristala fotografirati se za Playboy. Novosti da će upravo njezina fotografija krasiti naslovnicu objavljena je u vrijeme kada se francuska vlada suočava s bijesnim prosvjednicima protiv mirovinske reforme.

Ministrica socijalne ekonomije Schiappa na fotografijama Playboya pozira u bijeloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima.

Bivša državna tajnica za ravnopravnost spolova (2017. do 2020.), Marlène Schiappa, u intervjuu brani pravo žena “da budu točno ono što žele”, prenosi AFP.

“Ako se žele odijevati kao redovnice i nikada ne susresti muškarce koje ne žele, treba ih u tome podržati. Ali također i ako žele pozirati bez odjeće u časopisu”, rekla je i usto otkrila da je “ponosna jer je pisala erotsku literaturu”.

U intervjuu odgovara na pitanja poput ovih: “Je li politika lascivna?”, “Budi li osjećaj moći zadovoljstvo?” i “Smatrate li sebe zavodnicom?”.

Ministrica zadužena za ravnopravnost spolova Isabelle Rim kritizirala je odluku svoje kolegice da intervju da upravo Playboyu.

“Pitam se zašto je za promicanje ženskih prava odabrala časopis koji je kondenzirao sve seksističke stereotipe? Pa to je kultura žene objekta”, rekao je Rome.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr